Tech Data tjener mer penger

Tech Data tjener mer penger

Taper omsetning, men overrasker med en inntektsøkning på 49 prosent i årets første kvartal.

Tech Datas omsetning falt med 18 prosent til 4,99 milliarder dollar i årets første kvartal som ble avsluttet 30. april.

Distributøren økte likevel nettoinntektene med 49 prosent til 31,8 millioner dollar sammenliknet med første kvartal 2008. Driftsmarginen økte fra 4,9 prosent til 5,3 prosent.

Bakgrunnen for økningen er ifølge Tech Data en strategisk god tilnærming til lagerbeholdning, prising og frakt, først og fremst i Europa. Her økte fortjenesten med mer enn seks ganger. Til sammenlikning gikk fortjenesten i Amerika tilbake med 38 prosent.

Ifølge Tech Datas toppsjef Bob Dutkowsky har distributøren på grunn av for dårlig inntjening avstått fra avtaler verdt nærmere 1 milliard dollar i løpet av året som har gått.

- I denne bransjen er ikke all omsetning god omsetning. Nå er alle avtaler mye mer konkurranseutsatt, og alle må ha en aggressiv prising for å få sin andel av avtalene, sier han til Channel Insider.

Tech Data forventer at omsetningen i andre kvartal vil falle i takt med nedgangen i første kvartal. Ifølge Dow Jones Newswires tilsier prognoser fra Thomson Reuters et videre fall på 20 prosent til 4,93 milliarder dollar. Tech Data forventer også lavere marginer i det kommende kvartalet.

I mars forventet distributøren et omsetningsfall på så mye som 20 prosent, verre enn analytikerne så for seg.

LES OGSÅ: - Bunnen nådd for distributørene, Fyller vakuumet etter Ingram Micro

Les om:

Enterprise