Telenor plukker telekom-leverandør

Telenor plukker telekom-leverandør

Telenor har valgt ZTE som ny hovedleverandør av Value Added Services i Norden.

Telenor har valgt ZTE som ny hovedleverandør av VAS-tjenester (Value Added Services) i Norden.

Avtalen innebærer at ZTE får ansvaret for å erstatte og utvide plattformene for talepost, SMS, MMS, LBS-tjenester og WAP GW.

ZTE skal oppgradere de eksisterende plattformene til en enhetlig plattformløsning som gjør at de ulike tjenestene kan dele maskinvare- og kapasitetsressurser.

- Denne avtalen markerer ZTEs gjennombrudd av infrastrukturprodukter i Telenors hjemmemarkeder. Vi er naturlig nok stolte over å ha blitt tildelt denne kontrakten, da VAS-tjenester er en strategisk del av Telenors nettverk. Vi skal ved hjelp av vår avanserte iVAS-løsning hjelpe Telenor med å lansere nye og spennende tjenester på en mer effektiv måte til kundene sine, sier Kenneth Fredriksen, som er daglig leder for ZTEs Telenor Business Unit.

ZTE har i løpet av det siste året fått en god fot innenfor Telenor-gruppen. I april i år valgte DiGi ZTE som sin nye eneleverandør av sitt nye 2G/3G/4G-nettverksradio-, kjerne- og transmisjonsnettverk, og i 2010 ble ZTE valgt som eneleverandør av Telenor Ungarns nye 2G/3G/4G-radio- og kjernenettverk. Sistnevnte er nå under oppføring, og ZTE har i tillegg allerede bygget et enhetlig GSM/UMTS/LTE-nettverk i Montenegro og flere GSM-nettverk i India for Telenor-gruppen.

Les om:

Enterprise