Telenor sliter i Norden

Telenor sliter i Norden

Asia er en pengemaskin, men det må kuttes mer i Norge og Danmark.

I første kvartal 2011 var Telenors driftsinntekter 24,1 milliarder kroner, opp sju prosent i forhold til samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 3,7 milliarder, opp 14 prosent.

Antall abonnement i Telenors konsoliderte mobilvirksomheter økte med ni millioner i første kvartal.

Asia leder an

Det er først og fremst Asia som drar lasset, både med tanke på kunde- og inntektsveksten. Uninor i India fikk 5,2 millioner nye abonnement, og nådde 17,4 millioner abonnement. Indiske myndigheter fortsetter etterforskningen av prosessen rundt lisenstildelingen som skjedde tidlig i 2008, før Telenors inntreden i selskapet.

- Telenor ønsker en snarlig avklaring av disse forholdene velkommen, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

De fire øvrige virksomhetene i Asia oppnådde 13 prosent organisk inntektsvekst i kvartalet. Etterspørselen etter smarttelefoner og databruk i Malaysia og Thailand fortsetter den sterke fremdriften. Kundeveksten i Grameenphone fortsatte på et høyt nivå og bidro til 21 prosent inntektsvekst.

- Med en 26 prosents kontantstrømmargin er vi på vei til å levere god avkastning i Pakistan, sier Baksaas.

Sliter i Norge og Danmark

I Norden er bruk av mobil tale relativt stabil, mens databruk fortsetter å vokse. Nettverksmoderniseringen i Norge, Sverige og Danmark vil redusere driftskostnadene for nettverk, men det er ikke nok.

- I Norge og Danmark er det økende priskonkurranse, og mer omfattende kostnadsreduserende tiltak er nødvendig, sier Baksaas.

I Sentral- og Øst-Europa er det Telenor Serbia som får skryt for sterk vekst og forbedrede marginer, mens Telenor Ungarn opprettholdt stabile underliggende marginer.

Les om:

Enterprise