Telenor tjente 4 milliarder

Telenor tjente 4 milliarder

Telenor forsetter med god vekst til tross for tap på fasttelefoni og trøbbel i Russland.

I første kvartal 2007 økte Telenors driftsinntektene med 5 prosent sammenlignet med første kvartal 2006, til 22,4 milliarder kroner.

Underliggende inntektsvekst var 12 prosent. EBITDA før andre inntekter og kostnader var 7,1 milliarder kroner mens resultat før skatt var 4,2 milliarder kroner.

- Jeg er svært fornøyd med å kunne presentere en sterk underliggende utvikling for Telenor, med fortsatt høy vekst i driftsinntekter og abonnement. Våre konsoliderte mobilvirksomheter fikk mer enn seks millioner abonnement i løpet av kvartalet, sier Telenors konsernsjef, Jon Fredrik Baksaas, i en pressemelding.

Telenors resultater er ifølge Baksaas påvirket av at det ikke kan inkludere Kyivstar, som følge av at midlertidige forføyninger i Ukraina for øyeblikket forhindrer i å motta finansiell informasjon fra selskapet.

LES OGSÅ: -Telenor vil falle 30 milliarder i verdi

Utlandet gjør det bra

- Digi i Malaysia fortsetter sin utmerkede utvikling. Telenor Pakistan vokser raskere enn forventet, selskapet har økt inntektene per abonnement og dermed levert break-even EBITDA for kvartalet. Sonofon i Danmark har også levert nok et solid kvartalsresultat. Økt konkurranse og prisreduksjoner i Bangladesh har ført til lavere vekst for Grameenphone. Grameenphone utreder nå mulighetene for børsnotering av selskapet i Dhaka,sier Baksaas.

Nedgang i fasttelefoni

I Fixed Norge ble de underliggende totale inntektene redusert med 5,7 prosent i første kvartal 2007 til 3.856 millioner kroner sammenlignet med første kvartal i fjor. Telenor har utlignet prisforskjellen mellom bredbåndstelefoni (VoIP) og tradisjonell telefoni gjennom prisreduksjoner.

I forhold til tidligere kvartaler har færre kunder sagt opp sine tradisjonelle telefonabonnement. Telenors estimerte markedsandel for xDSL i sluttbrukermarkedet var 57 prosent, på linje med det foregående kvartalet. Telenor er markedsleder innen bredbånd i Skandinavia, med totalt 1,5 millioner privatabonnement ved utgangen av første kvartal 2007.

- Jeg er tilfreds med at kostnadsreduksjonene i Fixed Norge er i henhold til planen, og at marginen er forbedret fra forrige kvartal, sier Jon Fredrik Baksaas.

Følg med resultatene i it-bransjen.

Les om:

Enterprise