Telenor-vekst i tredje kvartal

Telenor-vekst i tredje kvartal

Telegiganten har økning i inntektene, men trøbbel i flere land.

Telenor har lagt frem tall som viser at selskapet i tredje kvartal 2012 hadde driftsinntekter på 25,3 milliarder kroner. Det tilsvarer en organisk inntektsvekst på tre prosent. EBITDA før andre poster var 8,8 milliarder kroner, og marginen ble med det 4,8 prosent, skriver selskapet i en pressemelding.

Satser på 4g

- Jeg er stolt av lanseringen av 4g-tjenester vi nettopp gjennomførte i 11 byer i Norge. Utrullingen skjer raskt, og mer enn ni av ti nordmenn vil ha tilgang til vårt 4g-nettverk i 2015. Telenors betydelige og langsiktige investeringer setter oss i stand til å levere overlegen dekning og nettverkskvalitet, som danner grunnlaget for den sterke veksten i datatjenester. Økningen i databruk og overgangen til prispakker bidro til inntektsvekst dette kvartalet, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor i meldingen.

Telenor har imidlertid internasjonale utfordringer.

- I Bangladesh opplever vi intens konkurranse og et utfordrende regulatorisk regime. Grameenphone har iverksatt tiltak for å gjenskape inntektsvekst, inkludert ytterligere utvikling av selskapets ledende posisjon på nettverk og distribusjon. I Ungarn utgjør det omstridte dobbelte skatteregimet og andre regulatoriske utfordringer en betydelig risiko for bransjen i tiden som kommer, sier Baksaas videre i meldingen.

Internasjonal vekst

Telenor viser imidlertid vekst i Serbia, Telenor Sverige og DTAC i Thailand. Etter teleskandalen i India, som kostet Telenor sine lisenser i det asiatiske landet, jobbes det nå med å utlyse mobillisensene på nytt.

LES OGSÅ: På leting etter ny indisk partner

- I India har vi søkt om prekvalifisering for deltakelse i den forestående lisensauksjonen. Imidlertid må flere viktige forhold avklares før den endelige beslutning om deltakelse blir fattet. I mellomtiden går restruktureringen av den indiske virksomheten i henhold til planene, sier konsernsjefen.

Om veien fremover sier Baksaas:

- For året 2012 forventer vi en organisk inntektsvekst på rundt 4 prosent og en kontantstrømmargin på 23 til 24 prosent, eksklusiv India. På vår kapitalmarkedsdag i september annonserte vi våre mål for å ligge i forkant og skape verdier i de kommende år. Med fortsatt konkurransedyktig vekst og forbedret effektivitet skal vi oppnå en kontantstrøm fra driften på 28 til 30 milliarder kroner i 2015.

Les om:

Enterprise