Thunderbolt-nettverk i Mavericks

Thunderbolt-nettverk i Mavericks

OSX 10.9 tillater kablet nettverk mellom to Mac-er.

Få opptil 20 gigabit per sekund (Gbps) overføringshastighet mellom to Mac-er.

Nyeste OSX 10.9 Mavericks har en helt ny form for direkte, kablet nettverk innebygget - nemlig for Thunderbolt.

Thunderbolt er Intels høyhastighets-grensesnitt som Apple var tidlig ute med å benytte seg av, og det har vært å finne i både stasjonære og bærbare en liten stund.

Thunderbolt har overtatt mange av ut-portene i disse maskinene, slik at eksterne enheter må kobles gjennom dette grensesnittet. Thunderbolt tillater mange enhter koblet i samme lenke uten å kompromittere hastigheten.

Første generasjon av Thunderbolt som Apple implementerte, hadde hastigheter på opp til 10 Gbps, mens aller siste som er på markedet i dag tillater hastigheter på opptil det dobbelte.

Dersom du har en nyere og en eldre Mac, vil hastigheten sammenfalle med den langsomste maskinen, så selv om du har 20 Gbps tilgjengelig på den ene siden, vil det minste felles multiplum på 10 Gbps være dominant.

Tidligere kunne man lage direkteforbindelse mellom to Mac-er med den hensikt å benytte den ene som en disk som den andre kan lese fra, ved hjelp av FireWire eller Ethernet. Man starter den ene maskinen i såkalt target disk mode, og så kan den andre lese fra dens harddisk. Enkelt, og effektivt.

Siden nyere maskiner ikke har disse grensesnittene innebygget direkte, har Apple nå laget støtte for å bruke Thunderbolt mellom to slike maskiner. Stor båndbredde burde sørge for høy hastighet. Men kablene er ikke direkte billige, dessverre.

Ars Technica har gjort en test, som du kan lese ved å følge lenken nedenfor, der de forklarer oppsett og gjør seg noen betraktninger.

Via ArsTechnica

Enterprise