Tidkrevende 7-oppgradering

Tidkrevende 7-oppgradering

Microsofts tester viser at oppgradering til Windows 7 kan ta opptil 20 timer.

Det kan ta opptil 20 timer å oppgradere til Windows 7, sier Microsoft selv. Det er rundt to maraton med «Ringenes herre»-filmene på dvd.

Det kjappeste selskapet har fått til er én time og 24 minutter, ifølge Chris Hernandez fra Windows’ utrullingsteam. Han har testet hastighetene, og legger ut om dem i en Microsoft-blogg.

En ren installasjon der hele harddisken renskes for data vil gå raskere. Fra 27 til 46 minutter, ifølge målingene til Hernandez.

Fire av 16 under to timer

For å teste ut tidsaspektet av Windows 7, har de forsøkt tre forskjellige brukere på tre forskjellige maskiner. Enkle maskiner, midt-påtreet-maskiner og gode maskiner – og via tre forskjellige brukere: Medium, tunge og superbrukere.

Brukerprofilen var med på å påvirke hva som lå på maskinen før oppgraderingen ble i verksatt. Brukerprofilen av typen medium hadde 70 GB data og 20 applikasjoner, mens superbrukeren hadde 650 GB data og 40 applikasjoner.

Bare fire av de 16 installasjonsscenarioene tok under to timer. Rekorden ble satt av brukerprofilen medium på den gode maskinen via 64 bits Windows 7. 84 minutter tok det her.

På jumboplass, klokket inn på 20 timer og 15 minutter, var en superbruker på en midt-på-treet-maskin via 32 bit-versjon av Windows 7. Microsoft gadd ikke en gang prøve dette scenarioet på den enkleste maskinen.

Det tregeste på 64 bit, var ti timer og åtte minutter.

Hernandez vil gjerne forsvare de tidkrevende superbrukeroppgraderingene.

- Superbrukerprofilen er ikke en vanlig bruker, men i stedet en brukerprofil som representerer den ekstreme kraftbrukeren som jobber med enorme datasett og hauger av installerte applikasjoner. Profilen er ikke representativ for de fleste vanlige brukere, sier han.

Ren kjappest

Like fullt viser fartsprøvene at også medium installasjon i 32 bit fort kan gi deg tid til å se filmen «Frihetens regn» én gang til. Mellom én time og 40 minutter og to timer og 50 minutter vil denne typen installasjon ta.

En tilsvarende tungbrukeroppgradering gir trolig deg tid til «Schindlers liste» og muligens et par-tre episoder Futurama ved å klokke inn på mellom to timer og 40 minutter og fem timer og 43 minutter. En tungbruker har 125 GB data og 40 applikasjoner i Microsofts tester.

Ikke overraskende understreker Microsoft at hvor lang tid det tar, kommer an på hvor hvass maskin du har.

Det som viser seg, kanskje heller ikke spesielt overraskede, er at det tar vesentlig mye kortere tid å kjøre ren installasjon. En ren 32 bit installasjon tar mellom 27 og 39 minutter, og på 64 bit tar det mellom 30 og 47 minutter.

Disse tidene inkluderer ikke tiden du bruker på å installere programmene og legge inn dataene du sparte før du rensket maskinen.

Målet med fartstestene har vært å bevise at det i alle tilfeller er kjappere å oppgradere til 7 enn å oppgradere fra Vista SP1 tilen ny kopi av Vista SP1. Det de har siktet etter, er å få det hele fem prosent kjappere, og det hevder Hernandez de har fått til i alle testede scenarioer.

Enterprise