- For tidlig ute med grønn it

- For tidlig ute med grønn it

Dell mener de startet med grønn it for tidlig. Grunn: It-sjefene gir blaffen i strømregningen.

Dell innrømmer at selskapet ikke får mye igjen for satsningen på grønn, energisparende it. Selskapet mener veksten av salget i den grønne produktlinjen vil gå tregt helt til it-sjefer ser økonomiske fordeler på bunnlinja, skriver The Register.

- It-direktører mener energikostnader «ikke er mitt budsjett», sa Dell-gründer, styreformann og administrerende direktør Michael Dell under en pressekonferanse i London i går.

Står parat

I praksis innebærer det at Dell, etter et vanvittig hastverk for å «male» alle produktene sine miljøgrønne, har tilbudt grønne produkter til it-sjefer som foreløpig ikke har motivasjon for å kjøpe dem.

Les også: Norske it-sjefer blåser i grønn it

Men den bakenforliggende interessen for grønn it skal derimot være til stede. Mens utbredelsen går tregt, øker interessen kjapt, ifølge Dell. Dermed vil it-sjefen snart få et ansvar for å kjøre grønt. Når det skjer skal Dell stå parat, er planen..

Vil fortsette grønt

David Marmonti, en av Dells seniorvisedirektør samt direktør for området Europa, Midtøsten og Afrika, forteller at Dell vil fortsette å «farge» produktene sine grønne.

- Dell har intensjoner om å være det grønneste it-selskapet i markedet. Innen 2010 vil våre kunders produkter være 25 prosent mer effektive enn året før, sier han, før han fortsetter:

- Kunder bekymrer seg over energibruk. De ser etter it-partnere som kan gjøre dem grønnere enn de historisk har vært. Vi mener det er viktig å ligge i tet.

Les også: Folk vil ha grønn it

Les om:

Enterprise