Tieto med dystre prognoser

Tieto med dystre prognoser

Tieto peker på outsourcing som deres sterkeste kort for 2009.

Det var rimelig dystre prognoser toppsjef Hannu Syrjälä i Tieto ga ved gjennomgangen av årsresultatet for it-selskapet. Tieto regner med en svak utvikling i konsulentmarkedet for 2009.

Men det finnes imidlertid et unntak. Selskapet skriver i kvartalsrapporten at ousourcing er det området hvor de forventer en sterkest utvikling i år. Etterspørselen etter applikasjons- og infrastrukturhåndtering og drift ventes å være ”temmelig god” i de fleste bransjer. Det er gode nyheter for Tieto i og med at dette forretningsområdet står for halvparten av inntektene, skriver Computersweden.

LES OGSÅ: Atea skal fortsette å kjøpe

Ellers er usikkerheten for inneværende år stor. Selskapet oppgir at det er vanskelig å spå markedet.

- Tieto forventer imidlertid at tjenestevolumet skal øke, men støtte fra outsourcingsavtaler, men et lavere prisnivå og lavere svensk krone ventes å ha en negativ effekt på netto omsetning, skriver selskapet.

Tieto rapporterte et resultat etter skatt på 6,6 millioner euro i fjerde kvartal. Analytikernes forventninger var i snitt 19,7 miljoner euro, ifølge SME Direkt. I fjerde kvartal 2007 var underskuddet hele 67,7 millioner euro.

Konsernresultatet for 2008 viste 149,9 millioner euro, om man trekker fra engangsposter. Det er en økning fra 107,6 millioner euro fra 2007.

Omsetningen økte med fem prosent til 1,87 milliarder euro.

LES OGSÅ: EDB rustet for ruskevær

Les om:

Enterprise