Tilbyr XP-rabatt på Windows 7

Tilbyr XP-rabatt på Windows 7

Microsoft vil gi de trofaste XP-brukerne et insentiv for å kjøpe Windows 7.

Hva sier du til litt «special price for you my friend» fra Microsoft? Det kommer du til å få om du vraker XP og installerer Windows 7 når den tid kommer. I går bekreftet selskapet at det vil tilby en rimeligere oppgraderingslisens for brukere som fra før har XP.

Oppgraderingen er i praksis en fullinstallering, så alle data på maskinen vil forsvinne under installasjonen, skriver Computerworld USA. Versjonen vil altså ikke gi deg muligheten til å legge Windows 7 «over» XP og på den måten la deg beholde programmer og data. Det er med andre ord lisensen, og ikke programpakken, som gir dekning for bruk av oppgraderingsordet.

Da Vista kom, lot oppgraderingsversjonen deg beholde eksisterende data ved at operativsystemet lirket seg inn og stjal plassen til XP.

- Lurt

Gartner-analytiker David Smith mener det er lurt ikke å kjøre Vista-taktikk med Windows 7.

- Jeg er en stor fan. Det er tøft nok å oppgradere (i Vista-betydningen av ordet, red.anm.) fra én versjon til en annen, og to versjoner tilbake ville vært veldig teknisk krevende.

Tidligere Jupiter Resarch-analytiker og nåværende Computerworld USA-spaltist, Michael Gartenberg, er også tilhenger av fullinstallasjon.

- For de fleste brukerne vil det trolig bety at de får en mer pålitelig installasjon, sier han, og legger til at det innebærer solide fordeler for Microsoft, som dermed ikke trenger å vente med å slippe 7 til en migreringsløsning er på plass.

Upraktisk for forbruker

Han innser like fullt at det blir lite praktisk for forbrukeren, som nå må kjøre ut alle data på et alternativt lagringsmedium, får så å flytte det tilbake igjen og dernest installere alle de nødvendige programmer på nytt når 7-eren er på plass.

- Det er ikke like enkelt som å stappe inn en cd og oppgradere. Vi får se hvordan dette påvirker markedet, sier han.

En talsperson i Microsoft hevder selskapet jobber med programvareløsninger for å gjøre denne prosessen enklere, men vil ikke gå i detalj om hva dette innebærer.

Prisen på oppgraderingslisensen, eller på de seks øvrige 7-lisensene som vil komme, vil selskapet heller ikke ut med foreløpig.

Les om:

Enterprise