Timekontroll med Mac

Timekontroll med Mac

Timetable er et oversiktlig og stilig verktøy for alle som jobber på prosjekt og selger timer.

Kalender-applikasjonen iCal og lignende gir god oversikt over hva som er planlagt gjort. Men å lage en samlet oversikt over tidsforbruk, planlagt og reell bruk, krever et tillegg.

Macworld i USA har testet Timetable og er begeistret. Det er utviklet av Steven Riggs, og demonstrerer også at Apple har lykkes godt i sin satsing på å lage et aktivt utviklermiljø.

I utgangspunktet er det en ganske oversiktlig generator av informasjon som samler alle møter relatert til et prosjekt eller en klient for en bestemt tidsperiode med utgangspunkt i siste måned. Visningsvinduet og navn på feltene kan utvides og endres etter egne ønsker og behov. I bunn kjøres dynamiske søk, og applikasjonen bruker filterparameter for å hente ut informasjonen.

I tillegg til spesifikasjonene for hvert prosjekt, gir et oppsummeringsvindu status for alle prosjekter, totalt for alle tidsperioder for gjeldende prosjekt og høy/lav statistikk. Stilig, og sikkert motiverende, er muligheten for å regne ut fakturerbar verdi for aktiviteten. En oppgitt timepris gir pris per aktivitet, og sum for hele prosjektet.

Utfordringen som følger av dette er ikke bare å logge alle møter og aktiviteter. Også konsistent navngiving må til for å få dette til å fungere, og kontroll av dette mangler i applikasjonen. Timetable støtter e-post, men bare den Apple selv leverer, og det blir fort magert. For en som bruker flere verktøy er det heller ingen konsolidering av samme prosjekt i flere kalendere.

Les mer: TimeTable tracks time spent in meetings, events

Enterprise