TIPS: MS Office og Google Docs i skjønn forening

TIPS: MS Office og Google Docs i skjønn forening

Med dette smarte gratistillegget til Microsoft Office kan du synkronisere dine dokumenter med din Google-konto, slik at du alltid har tilgang til dine dokumenter via Google Docs.

Kontorrivalene Microsoft og Google skiller seg fundamentalt ved at Microsoft Office hovedsaklig er installert lokalt på brukernes pc, mens Google Docs er en skytjeneste, og derfor er installert på en server ett eller annet sted "i skyen".

Google Docs gjør det superenkelt å lagre og dele dokumenter online, men mange mener likevel at funksjonaliteten halter litt enkelte steder, og ikke er på nivå med Microsofts kontorpakke, som har blitt modnet gjennom mange år.

Det gir derfor god mening å spleise Microsofts og Googles kontorpakker. Og det er nettopp det du kan gjøre ved å installere Google Cloud Connect på pc-en hvor du har installert MS Office.

Det er Google selv som har utviklet dette gratis tilleggsverktøyet til Office, som er kompatibelt med 2003-, 2007- og 2010-utgavene. Det krever dessuten at du benytter Windows XP, Vista eller 7, og har Microsoft .NET Framework 2.0 installert. Og så kreves naturligvis at du har en Google-konto og internettilgang.

Med Google Cloud Connect får du en verktøylinje i Office, som gjør det mulig å lagre dine dokumenter i Google Docs. Det er bare å klikke på Sync-knappen, og deretter sørger det smarte tillegget for å automatisk synkronisere dokumentet med den versjonen som ligger i skyen hver eneste gang du lagrer dokumentet i Office. Du kan naturligvis finjustere synkroniseringsinnstillingene etter smak og behag.

Google Cloud Connect gjør det også enkelt å dele dokumenter med andre. Når du klikker på Share-knappen, dukker det opp en dialogboks som gjør det mulig å dele dokumentet.

Små begrensninger

Dette tillegget har enkelte begrensninger. Det er for eksempel ikke mulig å benytte flere Google-konti samtidig, og du kan ikke åpne et dokument som er lagret i Google Docs direkte fra MS Office.

Men om du ser bort fra dette, er dette et genialt tillegg som vi tror vil kunne være nyttig og verdifullt for mange.

Kom i gang med Google Cloud Connect her .

Les flere guider og tips her.

Hvis du vil vite mer om Googles tillegg før du installerer, kan du kikke på denne YouTube-videoen først:

Enterprise