Tips og triks for Windows 7

Tips og triks for Windows 7

Rist vinduene ryddigere, få finere startmeny og bedre batteritid på din bærbare. Slik bruker du Windows 7.

Windows 7 er ute i beta, og allerede har det dukket opp en hel bråte med tips og triks for å tilpasse versjonen din bruk.

Her er følger en smørbrødliste utarbeidet av vår amerikanske søsteravis.

Vær obs på at enkelte av disse triksene innebærer å entre Windows’ systemregister, så om du er ukomfortabel med dette bør du kanskje la være, eller i det minste ta backup. Eventuelt kan du lese denne guiden (på engelsk).

Her følger tipsene:

Rist det ryddig

Det er fort gjort når en jobber en stund at skrivebordet plutselig er fullstappet med vinduer. Det kan fremstå som rotete, og til og med forstyrre arbeidsflyten. Men Windows 7 har en fin fiks for å rydde opp.

Om du vil minimere alle vinduer, bortsett fra det du er i, kan du ta tak i toppen av programmet (som om du ville flytte det) og rett og slett riste på vinduet, for så å slippe museknappen. Vips, så er det bare programmet du bruker og selve skrivebordet med ikoner som ligger åpent.

Og for å rote det til igjen? Rist på nytt.

Liker du snarveierstaster kan du gjennomføre det samme ved å trykke på Windows-knappen og Home-knappen samtidig, men dette er ikke like moro.

Fjern «Send Feedback»-linken

I betaen er det en Send Feedback-link i vindustittelen i samtlige vinduer du åpner. Den kan du fjerne, om du vil. Det krever en tur innom registeret.

1. Start register-redigereren ved å skrive regedit i søkeboksen og klikke enter.

2. Dra til "Hkey_current_user\Control panel\Desktop" og dobbeltklikk på "FeedbackToolEnable" som dukker opp.

3. Skriv "0", og lagre. Start maskinen på nytt.

4. Savner du den? Gjør det samme som over, men skriv "3" i stedet for "0" så dukker den opp igjen.

Forbedre batteribrukstiden på din bærbar

Det ligger et godt gjemt program i 7 som analyserer maskinen din og kommer med tips om hvordan du kan forbedre batterieffekten. Slik åpner du programmet:

1. Skriv cmd i søkeboksen, høyreklikk på det som dukker opp, og velg Run as administrator.

2. Når programmet åpner seg, skriv inn kommandoen ”powercfg –energy –output MappenDuVilHaRapportenI\FilnavnDuVilHaPåRapporten.html” (sistnevnte for eksempel C:\rapport.html) og trykker enter.

3. Nå starter 7 å analysere, og det gjør den en stund. Så lagres det hele i en rapport som legger seg der du ba den legge seg.

Flere snedige tips finner du på neste side

Les om:

Enterprise