Tjener fett på outsourcingkjøp

Tjener fett på outsourcingkjøp

Steria løftet både omsetning og driftsresultat i løpet av første halvår 2008. Oppkjøpet av Xansa får mye av æren.

Det franske konsulentselskapet Steria presenterte torsdag morgen resulatene for første halvår 2008. Både omsetning og driftsresultat fikk et løft i løpet av årets første seks måneder. Den globale omsetningen havnet på 878,7 millioner euro, eller rundt 7 milliarder kroner. Dette er en økning på 35,6 prosent fra ifjor. Driftsresultatet endte på 7,1 prosent.

Oppkjøpet av outsourcingsselskapet Xansa har bidratt til det positive resultatet. Alle Xansa-kontraktene som gikk ut etter oppkjøpet i oktober i fjor har blitt fornyet, samt at organisasjonen har fått inn verdifull kompetanse.

LES OGSÅ: Med nordavind fra alle kanter

Også i Norge går det fremover. Her økte omsetningen med 17 prosent, til 310 millioner kroner, justert for salg av bankterminalvirksomheten.

- Å vinne i vår bransje handler mer enn noe annet om å tiltrekke seg og beholde kompetente mennesker. I løpet av de siste årene har vi brukt betydelige ressurser på både rekruttering og kontinuerlig kompetansehevning av våre fagmiljøer. Det høster vi fruktene av nå, sier administrerende direktør Kjell Rusti, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Steria vokser

Så langt i år har selskapet rekruttert 85 medarbeidere i Norge, og planlegger å rekruttere ytterligere 30 nye medarbeidere innen utgangen av året. I dag teller selskapet rundt 360 medarbeidere i Norge.

Steria

Tall i millioner euro

1H 2008

1H 2007

Omsetning

878,7

647,9

Driftsresultat

62,2

40,7

Les om:

Enterprise