Touchpad er HPs Ipad-utfordrer

Touchpad er HPs Ipad-utfordrer

Nettbrett og to mobiltelefoner skal kjøre HPs nye Webos.

HP har nå presentert sine nye produkter, som alle kjører operativsystemet Webos.

Systemet sikret HP seg da de kjøpte opp Palm i fjor.

Tidlig stadie

HP Touchpad blir deres våpen i nettbrett-krigen. En krig hvor alle slåss mot markedslederen Ipad fra Apple.

Nettbrettet skiller seg ikke særlig ut fra de andre rent fysisk, og består hovedsaklig av en 9,7 tommer stor berøringsskjerm.

- Vi er i et tidlig stadium av et marked som vil fortsette å vokse i størrelse, viktighet og relevans, sa HP-direktør Todd Bradley da han presenterte produktene i går.

Smarttelefoner

Inne i nettbrettet finner man en 1,2 gigahertz prosessor, som skal få operativsystemet til å gå glatt. I tidligere demonstrasjoner har vi sett hvordan HP blant annet frister med skikkelig multitasking og pent design.

Som konkurrentene tilbyr også HP tilbehør som tastatur for de som vil få en mer pc-aktig opplevelse.

I tillegg til nettbrettet lanserte HP to smarttelefoner, også disse med Webos. Veer er en liten modell på størrelse med et kredittkort, mens Pre3 er en oppdatert Pre-modell slik vi kjenner dem fra Palm, og skal være passende for proffbrukere.

Synergieffekter

Akkurat som Googles Android og Apples Ios får vi nå et operativsystem som kjører på både telefoner og nettbrett.

HP håper å dra synergieffekter fra dette, og lokker utviklere med et stort nedslagsfelt. I dagens marked er på mange måter slike dingser bare så gode som applikasjonene man får lastet ned til dem.

- Vi får forskjellige ting sammen: Forskjellige applikasjoner, forskjellig programvare, forskjellige enheter, til og med forskjellige selskaper. Vi får disse til å jobbe sammen, og får et resultat som er mye bedre enn summen av delene, mener Jon Rubinstein, tidligere Palm-direktør, nå HP-topp.

Produktene skal være ferdig produsert før sommeren.

Enterprise