Treg start for Windows Server 2008

Treg start for Windows Server 2008

Over 30 prosent av de som kjøper Windows Server i dag velger 2003-versjonen.

Det har gått et halvt år siden Microsoft lanserte Windows Server 2008, et produkt som mange trodde ville selge langt bedre enn Vista, som jo har møtt store utfordringer i markedet.

Ifølge analysebyrået Gartner er det bare rundt fem prosent av mellomstore bedrifter som har oppgradert til Microsofts nye operativsystem for servere.

– Windows Server 2008 og Vista er for mye å gi seg kast med på en gang. De som nå satser på Windows Server 2008 er oftest bedrifter som har dratt i gang prosjekter rundt virtualisering og konsolidering, sier Gartner-analytiker James Browning.

LES TESTEN: Windows Server 2008: Raskere, sikrere og enklere

Rundt 30 prosent har planer om å satse i løpet av året, mens den store majoriteten av Microsoft-kunder avventer til neste år eller 2010, tror Gartner.

- Ikke så rart

Microsoft håper at mellom fem og seks prosent av bedriftskundene er over på Windows Server 2008 før slutten av året.

- Når Windows Server kom i 2003 var det rundt seks procent av kundene som hadde gjennomført overgangen innen seks måneder. Det gjaldt bare Sverige, og var faktisk det beste resultatet i hele Europa. Vi håper på samme resultat denne gang, sier Microsofts svenske produktsjef Ulf Alvarsson til Computer Sweden.

Han forteller videre at rundt 30 prosent av dem som kjøper nye servere i dag velger programvaren fra 2003.

– Det er ikke så rart som det høres ut i en verden hvor mange må gjennom omfattende testing før de går over til en ny release, mener Alvarsson, som legger til at mange fortsatt kjører Windows NT som første gang kom ut for 15 år siden.

Les om:

Enterprise