Triks for fritt Windows 7-valg

Triks for fritt Windows 7-valg

Slett en fil og velg fritt blant Windows 7-versjonene under installasjonen.

Ved å trikse med Windows 7-installasjonsdvd-en kan du få installert hvilken versjon som helst, og dermed få testet ut alternative versjoner før du kjøper.

Ifølge Windows Secrets Newsletter (WSN) kan du teste ut samtlige versjoner ved å slette en enkelt fil, «Ei.cfg»,melder Computerworlds internasjonale nyhetsbyrå.

WSNs oppdagelse er ikke helt unik, det har tidligere blitt rapportert fra Windows7center.com at teknikken fungerer på beta-versjonen som ble lansert tidligere i år, men WSN er en av de første til å bekrefte at også RTM-versjonen, versjonen av Windows 7 som sendes til fabrikk for produksjon, har samme mulighet.

Slik kan det gjøres

Ifølge Microsofts egen dokumentasjon er Ei.cfg en Windows-oppsettfil som brukes til å fastlå hvilken versjon og lisens som brukes under installasjon. I tidligere versjoner har «pid.txt» blitt brukt til samme formål.

Bidragsytende redaktør for nyhetsbrevet, Woody Leonard, anbefaler folk som vil teste ut trikset å bruke programmer som Gburner eller Iso-Recorder for å gjøre om installasjonsdvd-en til ISO. Deretter er det grei skuring å slette den nevnte filen, for så å brenne ISO-filen på en ny dvd-plate.

Fint for testing

Selv om prosessen potensielt egner seg best for teknisk innvidde, mener WSN-redaktørdirektør Brian Livingston at metoden er eneste måte for folk å teste ut forskjellige Windows-versjoner før pengene legges på bordet.

- Jeg tror dette er av stor interesse for it-administrator hos bedriftene. De kan putte in Windows 7 Professional på én maskin og Windows 7 Home Premium på en annen for å teste ut før de bestemmer seg for hva de skal ha til sine forskjellige grupper brukere, sier han.

Microsoft har ikke kommet med noen uttalelse rundt trikset. Selskapet har foreløpig ikke utgitt sluttbrukerlisensen (EULA) for Windows 7, og Microsoft var ikke tilgjengelig for kommentar overfor Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste da artikkelen ble publisert.

Microsoft Norge var heller ikke tilgjengelig for kommentar da denne saken ble publisert, men saken vil bli oppdatert om de har en uttalelse.

Enterprise