Tror Tandberg bremses

Tror Tandberg bremses

Tandberg leverte varene for tredje kvartal. Analytiker Anita Huun i Handelsbanken tror likevel på omsetningsfall i 2009.

I går ettermiddag la Tandberg frem resultatene for tredje kvartal. Omsetning på 210 millioner dollar og resultat på 55 millioner dollar før skatt, er tallenes tale. Litt i overkant av hva markedet hadde forventet, melder DN.

Tandberg-sjef Fredrik Halvorsen mener selskapet har gått relativt klar av finanskrisen i forhold til kunder, selv om aksjen ikke akkurat har blitt skjermet av den grunn.

40 prosent har den gått ned siden årets start.

Ser ikke vekstpotensial i 2009

Tolv av 13 analytikere anbefaler like fullt Tanberg som et godt aksjekjøp.

Anita Huun i Handelsbanken mener derimot aksjen bør selges.

- Bank- og finanssektoren står for rundt ti prosent av Tandbergs årlige omsetning. Når denne sektoren ligger nede med brukket rygg, samt at de fleste bedrifter i dag melder om kostnadskutt og lavere investeringsvillighet, har vi problemer med å se hvordan Tandberg skal klare å vokse, sier hun til DN.

- Vekst i 2010

Hun mener de to kommende kvartalene er «risikokvartaler» fordi salgsprosessen vil ta lenger tid og flere kunder vil utsette investeringen.

Huun ser at videokonferanseutstyr har vekstpotensial på sikt, men ikke i krisetidene. Hun forventer et omsetningsfall på fem prosent i 2009.

Derimot forventer hun en 11 prosent vekst i 2010, og konkluderer med at Tandberg er god investering på lengre sikt.

Enterprise