Tross streiken: Jevn vekst for Atea

Tross streiken: Jevn vekst for Atea

Infrastruktur og tjenesteleverandøren Atea leverer sterke tall for første kvartal 2013 på tross av utfordrende marked.

I første kvartal av 2013 var Ateas driftsinntekter i overkant av fem milliarder kroner, tilsvarende en vekst på 5,7 prosent sammenlignet med første kvartal i 2012.

Programvareinntektene økte med hele 26,7 prosent, tjenesteinntektene økte med 7,4 prosent, mens maskinvareinntektene sank med 1,2 prosent.

EBITDA i første kvartal 2013 endte på 141 millioner kroner, og kontantstrøm fra drift var i det negative med -224 millioner kroner, opp nesten 200 millioner kroner fra første kvartal 2012.

Den finansielle uroen i Europa fortsatte å påvirke det nordiske it-infrastrukturmarkedet i første kvartal 2013, melder selskapet, og rapporterer om svakt marked og marginer under press, spesielt når det gjelder maskinvaresegmentet.

Særlig er det etterspørselen etter servere og pc-er som har gått ned.

- Det er gledelig at vi til tross for vanskelige markedsforhold i første kvartal har fortsatt å vinne markedsandeler, sier konsernsjef Claus Hougesen i Atea.

I første kvartal 2013 kunngjorde Atea dessuten oppkjøpene av Itale AS i Norge og Exait AB i Sverige. Itale er leverandør av mobile løsninger og selger både produkter og tjenester i det hurtigvoksende markedet for smarttelefoner og nettbrett.

Exait er anerkjent som en sterk tjenesteorganisasjon og betjener den nordligste delen av Sverige. Kjøpet vil styrke Ateas markedsposisjon og tjenesteorganisasjonen i regionen betydelig.

Atea er for øyeblikket rammet av streik.

Les om:

Enterprise