Tvil om Googles pc-avtaler

Tvil om Googles pc-avtaler

Ingen pc-leverandører har forpliktet seg til å levere Google Chrome OS.

Lanseringen av Google Chrome OS ble raskt fulgt opp av påstått kontakt og hint om avtaler med flere store pc-produsenter. Nå sier nemlig flere av de leverandørene som ble trukket frem av Google som partnere i utviklingen av det nye opertivsystemet, at de er avventende og vil evaluere Chrome før de forplikter seg.

- Vi studerer Chrome, sier informasjonsdirektør Mariene Somsak i en epost til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Vi vil se nærmere på hva Chrome kan bidra med i it-industrien, skriver Somsak videre i eposten.

HP, som er verdens største pc-produsent, uttaler at flesteparten av deres pc-er i dag bruker Microsofts operativsystem, inkludert Windows Mobile, XP og Vista. Selskapet selger også maskiner med Linux til kunder som ønsker det.

Men selskapet har ikke forpliktet seg til noe overfor Google.

Avventende

Kinas største pc-produsent, Lenovo, er den fjerde største produsenten på verdensbasis. Medierådgiver Kristy Fair i selskapet sier at Lenovo hele tiden leter etter nye måter å gi sine kunder mer valgfrihet når det gjelder teknologi og funksjoner.

Heller ikke de forteller om noen avtale med Google.

Asustek, selskapet bak en av de kjente notatblokk-pc-en hvor Chrome sannsynligvis dukker opp først, sier at de nå er i prosess hvor de evaluerer Chrome.

- Vi samarbeider med mange selskaper med flere forskjellige teknologier og for tiden evaluerer vi Chrome, sier Alvin Chen i Asustek.

Google enig

Acer, som er verdens tredje største pc-leverandør svarte ikke på flere henvendelser fra Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Google skrev i en blogg at de jobber med flere teknologiselskaper, men at pc-leverandørene som var listet opp, kun studerer Chrome og at de ikke ennå har forpliktet seg noe.

Det nye operativsystemet Chrome vil konkurrere med Microsoft på notatblokk-pc-er, bærbare og stasjonære. Google lager det Linux-baserte operativsystemet tilpasset intensivt nettbruk, og selskapet regner med lansering i andre halvdel av 2010.

LES OGSÅ: Google Chrome OS ikke først ute

Enterprise