Twitter tar patent på Twitter

Twitter tar patent på Twitter

Twittet har fått et patent som beskriver de grunnleggende prinsippene for selve tjenesten.

Søknaden om patent stammer fra 2008, og ble gitt til Jack Dorsey og Christopher Isaac, og beskriver et system for ”multipunkt kommunikasjon”.

Patentet er på selve systemet til Twitter, altså måten tjenesten fungerer på, og dette kan potensielt føre til problemer for alle som i fremtiden vil komme med en lignende tjeneste. Det er god grunn til å tro at Twitter bare vil komme til å bruke patentet defensivt, i og med at de i april i fjor lovet å ikke rettslig forfølge andre med lignende tjenester, uten samtykke fra de som står bak. Det skriver Mashable.

- Som så mange andre selskaper, søker vi om patenter for en rekke av våre oppfinnelser. Vi tror tenker også mye på hvordan disse patentene kan brukes i fremtiden, noe som er grunnen til at vi innførte ”Innovator’s Patent Agreement”, for å holde kontroll på de patentene som er i hendene på ingeniører og designere. Det skriver Twitter i en uttalelse til The Verge.

Likevel kan man vel være rimelig sikker på at Facebook, som jo tilbyr en lignende tjeneste, er litt urolige med tanke på dette patentet.

Enterprise