Ubuntu overhales og utvides

Ubuntu overhales og utvides

Nytt skrivebord og kontorstøtteverktøy kan lastes ned i dag.

Et grensesnitt som skal passe til flere skjermformat og gi rom for trykkfølsomme skjermer er sentralt i nye Ubuntu. Grensesnittet skifter også fra Gnome til Unity.

Distribusjon 11.04 "Natty Narwhal" er basert på den nyeste Linux-kjernen, med fordelene som følger av bedre maskinvarestøtte og økt sikkerhet.

Betaversjonen har allerede vært ute en stund, og fullversjonen kan lastes ned fra Ubuntus nettsider i dag, torsdag.

Kontorstøtte

Nytt er også at Ubuntu legger inn Libreoffice som standard i pakken. Den nye kontorstøttepakken er basert på OpenOffice, og kan konkurrere med noen av applikasjonene fra Microsoft.

- Ideen bak Ubuntu er at det skal være lett i bruk og der er Unity et bra veivalg. Ulempen er at utviklerne har arbeidet under tidspress og dermed så mangler det noe funksjonalitet og faren for småfeil er til stede, forteller Håkan Sörensson i Ubuntu til Computerworlds nyhetstjeneste.

Fleksibelt skrivebord

Skiftet til Unity skal ha sin årsak i at Canonical, som utvikler Ubuntu-distribusjonen, vil være klar for nye grafiske presentasjonsformer som 3D og lignende. De har også god erfaring i å bruke Unity på mini-pc-er.

De som foretrekker Gnome, vil fortsatt ha muligheten til å velge dette grensesnittet under innlogging til systemer med Ubuntu.

I Norge får Ubuntu sterkere representasjon som følge av at Redpill-Linpro har fått på plass en ny samarbeidsavtale med Canonical. Dette innebærer bedre støttetjeneste for bedrifter som tar i bruk Ubuntu.

Enterprise