Den ultimate fil-viseren for iPad

Den ultimate fil-viseren for iPad

Zen Viewer HD spiser det meste av tekst-, lyd- og videofiler.

Fantastisk som iPad-en enn er - den mangler en enkel måte å overføre filer på.

Det finnes en rekke forskjellige apper for å vise ulike datafiler også på en iPad, og Apples anbefalte metode for å overføre filer er å gjøre dette gjennom iTunes ved fysisk tilkobling.

Les også: Apple lanserer iPad 2

Ikke verdens enkleste løsning. En del apper har integrerte koblinger for trådløs deling mot Mac-en, mot en WebDAV-server, eller kanskje også Apples egen iDisk eller Dropbox. Zen Viewer HD har alt dette, samt støtte for filvedlegg i e-post og i nettsider.

Men så er det mye variabelt når det gjelder hvilke filformater som støttes, og med hvilket hell for eksempel videoformater som Apple selv ikke støtter kan vises. Det viser seg at det å få for eksempel Xvid-filmer til å vises på en brukbar måte uten at iPad-ens batteritid reduseres til en brøkdel av kapasiteten, ikke er så lett likevel.

Les også: Dette må du vite om iOS 3.4

Så med henblikk på visse begrensninger er det likevel imponerende hva Zen Viewer kan håndtere. Vi nevner:

  • Tekstformater som PDF, EPUB, RTF, TXT, CSV, HTML
  • Microsoft Office-filer som DOC/X, XLS og PPT/X
  • Apple iWorks-filformatene PAGES, NUMBERS og KEYNOTE
  • Videoformater som MOV, MP4, M4V, M-JPG
  • Bildeformater som JPG, GIF, PNG, BMP, TIF
  • Lydfiler som MP3, M4A, WAV, AAC, AIFF

Og mer til. Og med tanke på skjermspeiling og HDMI-ut med iPad 2, blir dette fort den ultimate presentasjonsmaskinen som kommer til å erstatte den støvete pc-en som står i mange møterom og som alltid må oppgraderes før det går an å bruke den til noe.

Du kan lese mer om Zen Viewer for iPad hos Skin Factory her. Zen Viewer HD for iPad er for tiden på tilbud for 6 kroner i iTunes App Store her.

Angiveligvis er det planer for en iPhone-versjon også.

Les om:

Enterprise