USA kutter i it-budsjettene

USA kutter i it-budsjettene

Amerikanske bedrifter holder igjen it-investeringene i påvente av lavkonjunkturen.

Analyseselskapet Change Wave Research har intervjuet nærmere 2000 it-beslutningstakere om bedriftenes fremtidsplaner.

- Man må tilbake til midten av forrige lavkonjunktur, i august 2001, for å finne en undersøkelse fra Change Wave som spår en så kraftig reduksjon i it-investeringene, sier analytiker Paul Carton i Change Wave til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Studien ble gjennomført i midten av august. 30 prosent av de intervjuede oppgir at deres it-investeringer i kvartalet var lavere enn planlagt, det er tre prosentpoeng flere enn det en tilsvarende undersøkelse viste i mai.

LES OGSÅ: - It-krisen kommer til Norge

Kun tolv prosent har brukt mer enn planlagt. Dessuten oppgir 29 prosent at deres investeringer skal reduseres i fjerde kvartal, fem prosent flere enn da den forrige undersøkelsen ble gjort. Bare 13 prosent planlegger å investere mer.

Høyere energikostnader er en viktig faktor bak de reduserte it-investeringene. Hele 35 prosent svarer at dette er en årsak.

Change Waves undersøkelse viser at en endring ikke kommer til å skje på kort sikt, men at 39 prosent antar at investeringene ikke øker før tidligst andre kvartal 2009, skriver svenske IDG.

LES OGSÅ: Historisk norsk kjøpekraft i USA

Les om:

Enterprise