Utnytt mulighetene før krisen er over

Utnytt mulighetene før krisen er over

Det verste er over. Nå gjelder det å utnytte de siste mulighetene av finanskrisen.

Å kvitte seg med unødvendig ekstra last er fortsatt et viktig utgangspunkt for tiltak i krisetider. Men det gjelder ikke bare kostnader, også gammelt tankegods og utdatert teknologi kan skiftes ut.

- Dette er en mulighet til å gjøre forandringer man har utsatt. Alle it-avdelinger har ganske mye ekstra fett – de har mye mer enn de bruker, poengterer Helge Skrivervik i Mymayday.com.

- It-avdelinger har planlagt for toppene, ikke for jevn, normal bruk. Derfor er potensialet og mulighetene mange.

I skyene

Skrivervik er spesielt opptatt av å være forberedt på det som er neste plattform for levering av it-tjenester.

- Plattformskiftet som er i gang med flytting til skyen (cloud computing, red. anm.) som ressurs og plattform, har et vanvittig innsparingspotensiale. Skyen senker investeringskravene drastisk, siden du betaler bare for de ressursene du bruker.

På sikt mener han operativsystemer for pc-er vil fases helt ut.

- Vi beveger oss mer og bruker it, og vi må ha mobile og flere typer klienter. Da kan vi kan ikke ha klienter fulle av applikasjoner og data. Applikasjoner og datalagring vil ligge i skyen.

Resonnementet er at siden applikasjoner, tjenester og data er i skyen, er det ingenting i veien for at også skrivebordsmiljøet også er en tjeneste som leveres fra skyen.

Førsteamanuensis hos BI, Espen Andersen, mener også it-avdelingene i Norge nå har et stort potensial for mer effektiv drift. Les videre på neste side!

Enterprise