Utviklere vil ha Windows Phone 7

Utviklere vil ha Windows Phone 7

Microsoft skryter og får skryt for mange apps og populære verktøy.

Utviklerne har kastet seg over Windows Phone 7, hevder Microsoft, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste .

Selskapet skryter av at app-butikken Marketplace har fått 11.500 applikasjoner og spill. Bare 4.000 av disse er gratis.

Utviklerverktøyene er lastet ned 1,5 millioner ganger, og forumet har fått 36.000 aktive medlemmer. Det vil si at drøyt to prosent av de som laster ned verktøyet faktisk blir aktive utviklere. Mens bare en av tre av disse igjen faktisk har levert en app for distribusjon.

- Det er enklere å levere nye app-er til mobilplattform to eller tre enn det er til den første. Men Microsoft har gjort mye rett for å etablere et miljø rundt sin mobilplattform raskt, og med god kvalitet. De slår Google Android, som ikke kom så langt på like kort tid, kommenterer Al Hilwa, analytiker hos IDC.

Tusener på tusener over natta

Det er antatt at en av genistrekene Microsoft gjorde med WP7 som mobilplattform var utviklerstrategien. Silverlight er primært utviklermiljø, og verktøyene er de gratis Visual Studio Express for Windows Phone og Expression Blend 4 for Windows Phone. For et år siden, under utviklerkonferansen Mix 10, ble disse verktøyene gjort gratis tilgjengelig. Over natten hadde WP7 potensielt fått flere millioner utviklere.

- Vi får 1.200 nye utviklere i uka, og 1.100 applikasjoner er reklamefinansierte. En Windows Phone 7-bruker laster i snitt ned 12 app-er i måneden, sier en fornøyd Brandon Watson, direktør for Windows Phone hos Microsoft.

Det framgår ikke om disse 12 månedlige app-ene er gratis, betalbare og reklamefinansierte.

Selskapet framholder at inntektsmulighetene for apps-utviklere er svært gode med WP7. Det antas at de relativt høye tallene for betal-app-er og reklamefinansierte app-er viser at det er flere veier til gode penger for utviklere som bruker denne plattformen.

Godkjenningsprosedyren for app-er skal også fungere smertefritt. Det tar i snitt 1,8 dager å få godkjent en app, og 62 prosent får godkjent en app på første forsøk.

Få telefoner en hemsko

Hovedutfordringen for Microsoft er likevel at det ikke finnes mange nok telefoner med WP7. Med rundt fem prosent markedsandel mot 40 prosent for Android, vil mange utviklere heller prioritere den største aktøren.

I verste fall vil ikke dette bildet endre seg før Nokia kommer med sine WP7-telefoner i stort volum neste år. Nokia antyder selv at de første lanseringene vil komme innen utgangen av dette året. Det vil likevel ikke gi noe stort salgsvolum før inn i 2012.

Enterprise