- Det var et sjokk!

- Det var et sjokk!

Friprogsenteret er strøket fra statsbudsjettet.

- Det var et sjokk! Ingen av oss trodde at dette skulle skje i år, sier seniorrådgiver Christer Gundersen i Kompetansesenteret for fri programvare (Friprogsenteret).

Computerworld pratet med Gundersen mens han var på ferie, og det var en var en tydelig opprørt mann i andre enden av røret.

- Vi var i en lignende situasjon i fjor, men da var vi litt i forkant og det endte med at vi til slutt fikk støtte, sier Gundersen.

I juni for to år siden kom beskjeden om at Friprog ville miste all staststøtte, men da stasbudsjettet for 2013 ble lagt frem viste det seg at regjeringen hadde gjort en helomvending og hadde funnet penger til organisasjonen. Da hadde regjeringen satt av 4,5 millioner kroner til kompetansesenteret.

I år er situasjonen annerledes og organisasjonen som bistår offentlig sektor og privat næringsliv med å ta i bruk fri programvare er nå strøket fra statsbudsjettet for 2015.

- Det var en kjempeoverraskelse at det ble 100 prosent kutt, sier Gundersen. Han ønsker ikke å kommentere saken, eller Friprogs fremtid ytterligere.

- Jeg vil ikke uttale meg for mye nå. Nå vil vi bruke noen dager på å samle oss, avslutter han.

Enterprise