Varnish åpner i London

Varnish åpner i London

Økte omsetningen med 64 prosent i 2012, og har åpnet kontor i London.

Det norske programvareselskapet Varnish Software økte i fjor omsetningen med 64 prosent til 6,5 millioner. Omsetningen fra support og vedlikehold med økte 100 prosent, og antall nye kunder med 60 prosent i fjor.

Selskapet åpnet i tillegg kontor i London i desember, for å komme nærmere internasjonale kunder, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Vi er trygge på at vi skal klare å ta enda større markedsandeler ved å komme tettere på beslutningstagere i internasjonale virksomheter fra London. Mange interessante samtaler er allerede innledet med mange spennende kunder, sier Per Buer, administrerende direktør i Varnish.

Australske Builtwith, som analyserer hvordan nettsider er teknisk bygget opp, melder at Varnish vokser med 38 prosent blant verdens 10.000 største nettsteder.

Varnish nærmeste konkurrenter er ifølge de australske analytikerne åpen kildekodeprodukte Nginx, som vokste med 32 prosent og Microsoft IIS 7 med 27 prosent.

- Det er en fryd å se at en løsning utviklet i Norge kan spre seg så vanvittig fort og bli en kritisk løsning for så mange, sier Buer.

I følge Builtwiths analyse brukes Varnish av 532.066 nettsider over hele verden, de fleste innen media, underholdningsindustrien og forretningsmarkedet. Disse tre kategoriene dekker nesten halvparten av løsningens utbredelse.

I følge selskapets sine egne oversikter brukes Varnish Cache også av de fleste store aktører innen media i Norge, i tillegg til Oslo børs og større internasjonale giganter som Facebook, BBC, Business Insider og New York Times.

- Vi ser dette som et bevis på at vår løsning håndterer utfordringer på en bedre og mer effektiv måte enn alternativene. Den leverer rask avkastning på investeringene, er enkel å innføre og har tunge referanser, sier Buer i pressemeldingen.

Varnish Cache er åpen kildekode, noe selskapet mener har resultert i bedre kvalitet og reduserer leverandørinnlåsing.

Les om:

Enterprise