Vekst for Visma

Vekst for Visma

Selskapet vinner på skytjenester og skal vokse videre med oppkjøp.

Visma leverte en omsetning på 1.516 millioner kroner i tredje kvartal 2013, en omsetningsvekst på 14,3 prosent mot samme kvartal i fjor. Resultatmessig leverer selskapet også vekst, med EBITDA på 363 millioner kroner, en økning på 17,5 prosent.

Netto kontantstrøm etter skatt ved utgangen av kvartalet var 878 millioner kroner, sammenlignet med NOK 769 millioner i samme periode i 2012.

Vinner på skytjenester

Visma rapporterer om særlig økt etterspørsel etter nettbaserte produkter og tjenester. Omsetningsveksten var på 56 prosent tredje kvartal 2013 sammenlignet med tredje kvartal 2012, og endre på 151 millioner kroner.

- Det er svært tilfredsstillende at omsetningen av skytjenester økte med mer enn 50 prosent dette kvartalet, sier Øystein Moan, konsernsjef i Visma i en pressemelding.

Selskapet forventer at etterspørselen etter skytjenester vil fortsette å øke sammenlignet med tradisjonelle, installerte produkter, og selskapet har lansert flere nye skytjenester i løpet av 2013.

- Visma er i en prosess der vi flytter all vår aktivitet til en SAAS-modell. Vi ser at våre kunder i økende grad foretrekker abonnementsbaserte kostnadsmodeller fremfor større oppstartskostnader, mener Moan.

Utvider med oppkjøp

Visma skal fortsette vekststrategien innen sine virksomhetsområder i Norden og Nederland, noe som innebærer flere oppkjøp. I løpet av tredje kvartal kjøpte Visma for eksempel det finske inkassoselskapet Duetto Group.

- Kombinasjonen av målrettede oppkjøp og utvidelse av det eksisterende tjeneste- og løsningstilbudet er god vekststrategi. Gjennom å komme inn på det finske inkassomarkedet øker vi vår konkurransekraft og muligheten til å levere enda flere tjenester til eksisterende og nye kunder, avslutter Moan.

Les om:

Enterprise