Venter med outsourcing

Venter med outsourcing

It-sjef Øystein Ring ved Tinfos jernverk i Kvinesdal har ingen planer om å outsource it-driften før bransjen er moden.

Smelteverket i Kvinesdal ble etablert i 1974, og fremstår i dag som et av Europas mest moderne og rasjonelle ferrolegerinsverk. Verket er en del Tinfos-gruppen og produserer tilsetningsstoffer til stålindustrien. Øystein Ring er it-sjef og alene på it-avdelingen

-Hva er dine viktigste utfordringer i jobben akkurat nå?

- Jeg er veldig opptatt av å holde meg oppdatert på sikkerhet, der er det viktig ikke å bli liggende etter. Hos oss har vi to nettverk, prosess- og administrasjonsnettet, som er fysisk adskilt. Nå skal disse kobles sammen for å bedre integrasjonen og informasjonsflyten, og det må gjøres på en sikker og forsvarlig måte for.

LES OGSÅ: Hvem blir Årets it-direktør?

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Vi har standardisert på Microsoft, både på pc-er og servere. Det kommer ikke til å endre seg i overskuelig framtid.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Outsourcing ble diskutert her for noen år siden, og konklusjonen er at det i hvert fall ikke er saliggjørende. Jeg fått endel skremmende eksempler, og snakket med flere som skal ha alt hjem igjen, men det har nok framtiden foran seg. De som tilbyr stabile og sikre kontrakter, som dekker alle eventualiteter, vil nok overleve og gjøre det godt.

- Hva bruker du ellers mest tid på i jobben?

- Jeg er en støttefunksjon i driften, så det går en del tid på brukerkontakt i løpet av dagen. Samtidig er jeg en en ressurs som benyttes av de andre avdelingene når det skal tas it-beslutninger i prosjekter. Ellers må jeg holde meg oppdatert og sørge for gode avtaler med leverandører.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Vi har skiftet ut flere gamle servere og erstattet de med et fåtall nye og raskere. Vi har også byttet ut noen gamle pc-er. Det krever litt konsulenthjelp for å sette dem opp.

- Hvordan blir it brukt strategisk?

- It er en hjelpefunksjon for at bedriften skal nå de målene som er satt, på en kostnadseffektiv og grei måte. Helt konkret er sammenslåingen av disse to nettverkene et eksempel på et it-prosjekt som skal gi synergier og større fleksibilitet i driften.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

- Jeg holder meg i nærheten her. Det blir Roald Aamodt, it-sjef i Kvinesdal kommune.

LES OGSÅ: Sjefen mobbes

Les om:

Enterprise