Venter nullvekst for it-bransjen

Venter nullvekst for it-bransjen

EDB-sjef Endre Rangnes forventer magrere år for it-bransjen, og ser allerede tegn til nedkjøling.

- Flere bedrifter får utfordringer med å sette i gang nye prosjekter og vi ser allerede nå at det vil gi effekt på it-investeringene og markedet, sier Endre Rangnes til Finansavisen.

Han ser paralleller til tilstanden til it-bransjen etter årtusenskiftet.

- Bildet var riktignok annerledes den gangen på grunn av dotcom-boblen, men fall i aksjekurser og usikkerheten til belåningsmarkedet gjør at kapitalkostnadene øker og skaper et usikkert bilde. Det er nå enklere for bedriftsledere å stoppe opp og si nei til prosjekter, sier Rangnes videre til avisen.

LES OGSÅ: Vil bli Nordens it-konge

EDB-sjefen trekker frem at oppsigelser allerede er varslet i mediebransjen og byggevareindustrien i Norge. Og it-selskaper som SAP og Dell har kommet med resultatvarsler.

- Norge har hatt fem år med vekst i it-industrien og siden 2003 har den akkumulerte it-bruken økt med 25 prosent. Den perioden er nå over, slår Endre Rangnes fast.

Evaluerer

I et intervju med Computerworld for 14 dager siden fortalte Endre Rangnes at de bruker mye tid på å evaluere markedet. En av de tingene EDB har gjort, er å gjennomføre en undersøkelse for å avdekke hvordan norske it-sjefer bruker pengene sine fremover. Halvparten sier de kommer til å øke it-budsjettene sine neste år.

- Det tror jeg ingenting på. Vi ser at det blir et tøft marked fremover, det hardware-baserte markedet vil stagnere, og vi får en ny bølge med outsourcingskontrakter, mener Rangnes.

LES OGSÅ: Nordmenn vil kjøpe i Sverige

Les om:

Enterprise