Verdens beste HP

Verdens beste HP

Hewlett-Packard leverte en omsetningsvekst på 14 prosent i 2007, doblet pc-salget i Kina og vokser sterkt over hele verden.

Verdens største pc-produsent la frem sterke resultater for fjerde kvartal i regnskapsåret 2007. Omsetningen steg med 15 prosent i kvartalet, og nådde 28,3 milliarder dollar, over 150 milliarder kroner. Resultat etter skatt endte på 2,2 milliarder dollar, 28 prosent sterkere enn året før.

For hele regnskapsåret kunne HP slå i bordet med en omsetning på 104,3 milliarder dollar, opp 14 prosent fra 2006. I tillegg til en resultatvekst året sett under ett på 17 prosent, kan selskapet vise til tosifret vekst både i Amerika, Europa og Asia.

LES OGSÅ: HP suverent størst i Norge

Pc-salget steg med 31 prosent i 2007, omsetning fra salg av bærbare pc-er steg med hele 49 prosent mens stasjonære pc-er hadde en omsetningsvekst på 15 prosent. I Kina steg den totale omsetningen fra pc-salg med over 100 prosent.

Selskapets toppsjef Mark Hurd la imidlertid størst vekt på utviklingen i programvaresegmentet, som blant annet på grunn av oppkjøp doblet seg i 2007, til 698 millioner dollar.

- Sterke prestasjoner på tvers av alle forretningsområder ble toppet av en sterk forbedring innen programvare. Vi har fortsatt en jobb å gjøre, men vi er godt posisjonert for videre vekst, skriver Hurd i årsrapporten.

Les om:

Enterprise