Verdens rikeste it-ungkar gift

Verdens rikeste it-ungkar gift

Beklager, jenter. Et hemmelig bryllup har gjort slutt på ungkar-tilværelsen til Googles Sergey Brin.

Googles to grundere, Larry Page og Sergey Brin, har lenge vært omtalt som it-bransjen to rikeste ungkarer. De to Stanford-studentene startet verdens største søkesuksess i 1996 som et prosjekt, og i 1998 som selskap. Siden har det vært full fart for de to.

Ifølge Forbes er begge de unge mennene gode for 16.6 milliarder dollar, eller en drøye 100 milliarder kroner. Dette fører dem på en delt 26. plass på listen over verdens rikeste, og helt på topp over de rikeste under 40.

Men Page og Brin har hatt en ting til felles ved siden av det delte forretningssuksess. Begge har vært ugift hittil, noe som har ført at de er omtalt som verdens rikeste ungkarer.

LES OGSÅ: Luselønn for Google-gutta

Ukjent dame

Nå svirrer det altså med rykter om at Sergey Brin har giftet seg i all hemmelighet. Ifølge den amerikanske avisa Washigton Post har Brin giftet seg sist helg på Bahamas med Anne Wojcicki, som har vært hans kjæreste en stund.

Før bryluppet var det heftige spekulasjoner om hvor og hvordan de to skulle gifte seg. Gjestene hadde blitt bedt om å møte opp på en flyplass uten noe informasjon om hvor de skulle. Men det ble da altså Bahamas.

Google har som forretningspolitikk å ikke kommentere om de ansattes privatliv, men WP har snakket med noen av gjestene som var med på festen. Seremonien skal ha vært på en sandbank man måtte ta båt eller svømme til. Det skal ha vært en beskjeden fest, med tanke på Brins bankkonto og kjendisfaktor.

LES OGSÅ: Slik bor verdens rikeste mann

Brin flyttet til USA fra Russland som ung gutt sammen med sine foreldre, som begge er akademikere. I studietiden møtte han Larry Page, sammen startet de Google-eventyret. Selv om Brin har hatt en del tv-opptredener og fikk omtale etter å ha kjøpt en Boeing 767 for personlig og forretningsbruk, er han relativt ukjent i Europa, med tanke på merittene hans.

I 2007 kåret IDG-bladet PC World Brin, sammen med Page og Google -sjef Eric Schmidt, som første på listen over de 50 viktigste personer for internettet.

Nå er Brin klar for neste fase i livet. Wojcicki er et par år yngre. Det er lite kjent om henne, bortsett fra at hun er utdannet bioingeniør og at hun har en søster som jobbet i Google, som skal ha vært mellomleddet til Brin.

Les mer om Sergey Brin på wikipedia.

LES OGSÅ: Vil ha Bill Gates som president i USA

Enterprise