- Vi får 3.000 nye kunder hver dag

- Vi får 3.000 nye kunder hver dag

Google hevder selskapets skybaserte kontorpakke er bedriftenes førstevalg.

Microsoft har tradisjonelt hatt et jerngrep rundt markedet for kontorpakker med Office, men Google har helt siden februar 2007 forsøkt å kapre kunder med sin skyløsning Google Apps. Forrige uke tok Microsoft endelig steget ut i skyen med Office 365, og nå slår Google seg på brystet.

- Vi har over 3.000 selskaper som beveger seg inn i nettskyen hver dag, og bruken av skytjenester er økende, sier Robert Whiteside, leder for Googles bedriftskunder i Storbritannia, Irland og Benelux-landene til Computerworld UK.

Tre millioner kunder

Til sammen skal nå rundt tre millioner selskaper verden over benytte Google Apps, hvorav en million er basert i EMEA (Europa, Midt-Østen og Afrika).

De fleste av Apps-kundene er imidlertid små- og mellomstore bedrifter, og skytjenestene er gratis for selskaper med under ti brukere.

Googles største kunder i Storbritannia er Rentokil, hvor 35.000 ansatte benytter Apps, Jaguar Land Rover med 15.000 brukere og Specsavers med 2.500. Avishusene The Guardian og The Telegraph har begge rundt 2.000 brukere av Googles kontorpakke.

Her til lands har Narvik kommune nylig vraket Lotus Notes til fordel for Google Apps, mens mediehusene Bonnier og Schibsted har byttet ut Microsoft med Google i de svenske virksomhetene.

Pris og tilgjengelighet

Lavere pris er den mest iøynefallende årsaken til skiftet fra klient- til skybasert programvare, men ikke den viktigste, ifølge Google-sjefen.

- En av de største fordelene er at løsningene er svært tilgjengelige. Skybaserte tjenester åpner også opp for samhandling mellom ansatte, og lar deg løse utfordringer på en ny og bedre måte.

Whiteside ville imidlertid ikke ut med konkret informasjon om - eller når - selskapets nye nettsamfunn, Google+, eventuelt skal lanseres i bedriftsmarkedet.

- Å bistå mennesker med å dele informasjon er veldig viktig både i forbruker- og forretningsverdenen. Vi ser absolutt et potensial for denne teknologien også i bedriftene, sier Whiteside.

Les om:

Enterprise