Viktig Zoho-oppdatering

Viktig Zoho-oppdatering

Den populære nettbaserte tekstbehandleren Zoho Writer støtter nå offline-modus og kommentarer.

Utviklerne bak den nettbaserte kontorpakken Zoho har lansert to forbedringer i Zoho Writer. Den viktigste av dem er offline-modus, som gjør at du kan fortsette å bruke tekstbehandleren uten at du har nettforbindelse.

- Vi tar våre første skritt på vei mot å tilby Zoho Writer offline. Med denne oppdateringen kan du nå få tilgang til alle dine dokumenter i lesemodus mens du er offline, skriver Raju Vegesna i Zohos blogg. I løpet av noen uker lover han å tilby også redigering av dokumenter i offline-modus.

Offline-mulighetene bygger på Google Gears, et åpen-kildekodeverktøy som Google står bak og som alle kan utnytte for å programmere offline-modus for sine nettbaserte applikasjoner.

For at programmet skal fortsette å virke uten nettilgang, trykker man på "go offline"-linken øverst i programmet. Første gang du gjør dette blir du spurt om å installere Google Gears. Senere er det bare å trykke på knappen, og 15 av dine egne eller delte dokumenter blir lastet ned og tilgjengelig offline. Denne innstillingen kan du selv endre, om du ønsker å laste ned flere dokumenter. Når du har nettilgang igjen, trykker du " go online". Du blir da sendt over til online-versjonen av Zoho Writer.

Ilddåpen
Vi har testet løsningen, og den fungerte helt etter boka. Det er sorteringsrekkefølgen som avgjør hvilke dokumenter som lastes ned, og ved å sortere på "last modified", som er standardinnstillingen, får man ofte med seg de mest relevante dokumentene. Du kan laste ned henholdsvis 0, 5, 10, 15 eller 20 av dine dokumenter og tilsvarende antall delte dokumenter.

I offline-modus lagde vi et bokmerke på adressen til offline-applikasjonen (http://writer.zoho.com/offline ), stengte nettforbindelsen (uten feilmelding), lukket Firefox, startet Firefox opp igjen og klikket på bokmerket. Leseapplikasjonen kom opp og de nedlastede dokumentene våre var lesbare. Vi klikket på "go online" og fikk opp melding om at vi ikke hadde en nettforbindelse. Vi koblet oss til nettet påny, klikket på "go online" og applikasjonen med full redigeringsunksjonalitet kom opp.

Med den oppgraderte Zoho Writer er det mulig å ta artiklene offline.

Det er åpenbart at dette blir langt mer nyttig så snart du kan bruke hele programmets funksjonalitet i offline-modus, så vi får håpe at utviklerne klarer å holde hva de lover. Vi er heller ikke så begeistret for å måtte trykke på en "go offline"-knapp. Hvis innhold som ble synkronisert fortløpende når det skjedde endringer, hadde vi sluppet å bekymre oss for om vi husket å trykke på denne knappen. Men dette er en begrensning i Google Gears.

Kommentarer
Mulighet for å legge inn kommentarer er den andre store forbedringen i Zoho Writer. Du kan nå klikke på en kommentarknapp på verktøylinjen, eller bare høyreklikk et sted i dokumentet og velg " Add Comment". Kommentarer vises ved et kommentarikon. Flere brukere kan legge inn kommentarer på samme sted, og da presenteres kommentarene som en diskusjon.

Les om:

Enterprise