Vil bli Nordens it-konge

Vil bli Nordens it-konge

CIO-PROFILEN: I sin tid som toppsjef i EDB har Endre Rangnes snudd på hver stein og vokst, vokst, vokst.

Kaffekoppen kommer først, tett etterfulgt av Endre Rangnes, som suser inn i styrerommet på toppen av EDBs hovedkontor på Skøyen i Oslo. Han er formelt antrukket i dress – men uten slips, og smiler fra øre til øre.

Han har grunn til å smile. EDB Business Partner har i hans periode som administrerende direktør vokst seg virkelig stor. Foilene som hans kommunikasjonssjef har lagt klare på pc-en, forteller om en omsetning på fire milliarder kroner så langt i år. Selv i et personlig intervju som dette, ser forretningsmannen Rangnes sitt stikk til å vise glansbildet av butikken sin.

- Vi har en bunnsolid ordrereserve. Over 13 milliarder, sier Rangnes stolt.

Resultatene kommer som perler på en snor.

- Jeg vil gjerne på innsiden av mannen. Inn i hjertet av Endre Rangnes, forsøker jeg meg og peker mot brystet.

Han ler. Etter litt om og men klarer jeg å overbevise om å ta turen ut av styrerommet, og ned til mer uformelle omgivelser på en kafé på Skøyen. Foilene blir selvsagt skrevet ut og tatt med.

Tok utfordringen

- Vi skal bli et kraftsenter for it i Norden, forteller Rangnes.

Han tar en slurk av den nye kaffekoppen. Mannen er på plass på kontoret kvart på sju hver eneste dag. Det går en del kaffe.

- Jobben krever mye. Jeg bruker masse tid på kunder, og jobber gjerne sent. Med mindre jeg har barna, da forsøker jeg å hente i barnehagen.

Han kom fra sjefsstolen i IBM Norge til EDB i 2003. Da hadde Rangnes vært 18 år i IBM, og det var ingen lett beslutning å gå inn i et selskap med store utfordringer.

- Det var en grundig vurdering. Jeg så et selskap med stor kompetanse og bransjekunnskap, men som lå nede. Det var en utfordring jeg ville ta.

Nordisk it-konge

Rangnes har store ambisjoner og vil mye med selskapet.

- Vi ønsker å bygge oss opp til å bli den ledende it-tjenesteleverandøren i Norden.

Det ønsker han å gjøre gjennom å bygge kompetanse i Norge. Samtidig vet han at han må kvitte seg med mye innleid kompetanse. I dag huser EDB mellom 700 og 900 innleide timekonsulenter. Det er et tall som må ned.

- Vi må ha fokus på kostnadskontroll og kostnadsstyring. Det er en usikkerhet i markedet, og det må vi ta inn over oss.

Til slutt vil Rangnes sitte igjen med 200 til 400 konsulenter i EDB. Han vil prioritere outsourcingskontrakter, hvor han ser de store vekstmulighetene.

Trenger stabilitet

Rangnes bruker mye tid på å evaluere markedet. En av de tingene EDB har gjort, er å gjennomføre en undersøkelse for å avdekke hvordan norske it-sjefer bruker pengene sine fremover. Halvparten sier de kommer til å øke it-budsjettene sine neste år.

- Det tror jeg ingenting på. Vi ser at det blir et tøft marked fremover, det hardware-baserte markedet vil stagnere, og vi får en ny bølge med outsourcingskontrakter, mener Rangnes.

Han ønsker stabilitet for kundene og for eierne. Siden han tok over roret i 2003 har EDB kjøpt opp 20 selskaper, og det har vært store endringer i selskapet. Kanskje derfor var det ekstra tøft å svelge at avtalen med Tietoenator gikk i vasken. Rangnes la mye prestisje i fusjonsforsøket.

- Det var nok en av de viktigste avtalene, ja, sier Rangnes rett før han tar nok en kaffetår. Han ønsker åpenbart ikke å utbrodere det noe mer.

Fortsatt håp

Det er tydelig at Rangnes ikke har gitt opp kampen om Tietoenators gunst. Han snakker varmt om fordelene ved å slå sammen de to selskapene, om trygghet for eiere og for kunder.

- Det er gode industrielle grunner til å slå de to selskapene sammen. Både EDB og Tieto har behov for langsiktighet.

- Snakker dere fortsatt om sammenslåing?

- Jeg sier ingenting om hvem vi snakker med, sier han og smiler lurt.

Det er EDBs strategi å gå konsolidere ett stort eller flere mindre selskaper, og oppnå skalafordeler av det.

- Snakker dere med noen andre?

Heller ikke det vil han si noe om.

Må vise muskler

Rangnes’ ambisjon om å gjøre EDB til den ledende it-tjenesteleverandøren i Norge er godt på vei.

- Det er et fantastisk teknisk sterkt miljø, og vi har klart å spesialisere oss på enkelte områder. Vår utfordring nå ligger i å synliggjøre bedre den kompetansen vi har i EDB, sier Rangnes.

Det gjør han ved å ta ett år om gangen, og han trives godt med det. Rangnes bruker mye tid på jobben, noe han ikke kunne gjort uten at det var en god porsjon spenning og gøy. Men som alle bedriftsledere er det grunn til å tro at han vil videre på et tidspunkt. Er han interessert i å overta etter Baksaas?

- Jeg har tenkt å være i EDB i lang tid fremover, ler Rangnes og skynder seg av gårde til neste møte.

Navn: Endre Rangnes

Alder: 49 år

Utdanning: Handelsøkonom fra Handelsakademiet

Stilling: Administrerende direktør i EDB Business Partner

Sivil status: Gift, to barn.

Bil: - En 7-seters Mercedes med dieselfilter.

Sist lest: - I sommer leste jeg Hodejegerne og Snømannen av Jo Nesbø.

Utover dette ønsker Rangnes ikke å kommentere sitt privatliv.

Denne saken er et utdrag fra artikkelen som har stått i Computerworlds seksjon for it-strategi, CIO.

Les om:

Enterprise