Vil ha Google, Apple og Amazon-samarbeid

Vil ha Google, Apple og Amazon-samarbeid

Ifølge Google-sjefen Larry Page, burde teknologi-gigantene jobbe sammen i stedet for å konkurrere.

I et intervju med magasinet Fortune som ble publisert i går, kritiserte Googles Larry Page de tre største teknologiselskapene i verden, fordi de konkurrerer med hverandre til tross for at de har tre forskjellige forretningsmodeller. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Apple tjener penger på maskinvaren sin, Google på annonser gjennom gratistjenester og Amazon lever på å selge innhold til lave marginer.

- Alle store selskap er store fordi at de har klart å gjøre noe fantastisk. Jeg skulle ønske at de kunne samarbeide bedre på brukersiden. Internett utvikles på universitetet og er utformet for å kunne bli integrert. I takt med kommersialiseringen har vi isolert oss fra hverandre, noe som er synd for brukerne, sier Page til Fortune.

Samarbeid, bedre for brukerne

Han sier også at det ville vært fint om hans eget selskap kunne komme bedre overens med konkurrenter som Apple og Amazon. Han mener et samarbeid ville vært bedre for brukerne.

- Vi prøver å gjøre våre produkter så tilgjengelige som mulig, det er vår filosofi. Jeg føler av og til at noen ganger har vi mulighet til dette, men andre ganger ikke, sier han.

På spørsmål om Google er i samtale med Apple for å løse disse problemene, sier han at hans selskap har et stort samarbeid med Apple når det gjelder Internett-søk, og at de er i stadig dialog.

Larry Page avslørte også at han var ”av og på”-venner med Steve Jobs. Han mener Job’s hat mot Android mest av alt var et skuespill, delvis for å presse Apples ansatte og fans.

Les om:

Enterprise