Vil ha gratis 7 til Ultimate-kunder

Vil ha gratis 7 til Ultimate-kunder

Analytiker mener Microsoft kan kjøpe seg godvilje ved å gi bort 7-oppgradering til brukere av Vista Ultimate.

- Jeg skulle likt å se en fri oppgradering til Windows 7 for Vista Ultimate-brukere. Det hadde kjøpt dem mye goodwill uten at jeg tror det ville kostet dem mye, sier Michael Cherry, analytiker i selskapet Directions on Microsoft.

Årsaken til det ekstreme forslaget er Microsofts feilskjær kalt «Ultimate Extras», melder Computerworld USA. Ultimate Extras var en av egenskapene Microsoft nevnte i månedene mot utgivelsen av Vista Ultimate som skulle skille den ultimate utgaven fra billigere versjoner.

Puslespill og skjermbeskyttere

Blant annet skulle man ifølge markedsføringen regelmessig få tilgang til «banebrytende programmer, innovative tjenester og unike publikasjoner» om man anskaffet seg Ultimate. Men brukere mente Microsoft leverte for lite ekstra i for treigt tempo.

Fire måneder etter Vistas lansering ble ordningen kritisert, og Microsoft lovet bot og bedring. Men to måneder senere haglet det igjen med klager fra frustrerte brukere. Forrige pakke som ble levert i Ultimate Extra-tjenesten var i 2008, og bestod av et puslespill, noen lydeffekter og tre skjermsparere.

Forrige februar gikk til og med Microsoft ut og sa at konseptet ikke ville bli en del av 7’s Ultimate-utgave.

- Vår nye tilnærming til planlegging og produksjon av Windows har ikke nok kapasitet til å fortsette å levere funksjoner utenfor den normale utgivelsessyklusen, sa en talskvinne hos Microsoft i den forbindelse.

Tilbakevirkende?

Microsoft har uttalt at det vil gi gratis eller rabatterte 7-oppgraderinger til brukere som kjøper pc-er med Vista etter 1. juli.

Og Cherry er ikke alene om å foreslå andre måter å få Windows 7 gratis på.

- Hvorfor ikke gjøre Windows 7 gratis for mini-pc-er? har sjefsredaktør Chris Anderson i teknologibladet Wired spurt.

Hvorvidt Microsoft slår til på Cherrys eller Andersons forslag er foreløpig uvisst.

Microsoft Norge kunne ikke kommentere spørsmålet lokalt, og har sendt forespørselen videre til Microsoft sentralt. Der har vi ennå ikke fåt noe svar.

Les om:

Enterprise