Vil nekte Apple retten til App Store

Vil nekte Apple retten til App Store

Navnet er generelt og bør være tilgjengelig for alle, mener Microsoft.

Microsoft vil hindre Apple å få eierskap over navnet App Store, og har nå tatt saken til patentkontoret i USA.

Apple søkte om å få App Store som varemerkenavn i 2008, samtidig som netthandelen for Iphone åpnet, men har ennå ikke fått beskyttet varemerket.

Felles betegnelse

Microsoft mener "app" er en fellesbetegnelse på applikasjoner som selges på nettet, på samme måte som "store" er en generell betegnelse på en butikk.

Selskapet bruker også sitater fra Apples konsernsjef Steve Jobs for å fremme saken, og trekker frem et intervju hvor Jobs skal ha sagt at "Amazon, Verizon og Vodafone alle planlager å lage egne app stores for Android".

Programvaregiganten mener også at "app store" brukes generelt av både forbrukere og media på en måte som refererer til alle nettbutikker som selger applikasjoner.

Generell betegnelse

- "App store" er et fellesbetegnende navn, som Apple ikke burde få lov til å klamre seg fast til for sin egen bruk. Konkurrenter burde stå fritt til å bruke "app store" for å beskrive sine egne netthandler og tjenestene som selges der, hevder Microsoft i forbindelse med søknaden.

Apple var først ute med å tilby salg av mobilapplikasjoner over nett, en suksessoppskrift som snart ble kopiert av selskapets konkurrenter.

Microsoft åpnet selv en lignende handel i fjor, for applikasjoner tilpasset mobiler som kjører det nylanserte operativsystemet Windows Phone 7. Denne heter Marketplace.

Enterprise