Vil sette quiz-rekord

Vil sette quiz-rekord

Gutta bak quiz-appen Quizzwizz vil la deg lage og selge egne quiz-er, og håper å havne i Guinness Rekordbok.

Kristian Henrik Svindal, taktekker av yrke med eget firma og apputvikler av interesse, er glad i quiz. Han arrangerer sommerfest hvor quiz er en viktig del, og deltar på pub quiz-er.

Quizene har spørsmål om det meste, fra musikk til klipp fra Youtube. Ofte er det folk som ønsker å få den utdelt i etterkant.

- Jeg fikk ideen om en quiz-app, for å lage og dele quiz-er, sier Svindal.

Multiplayer-quiz

Som sagt, så gjort. Han rekrutterte kompisene Frode Stordalen og Thomas Høyer Jeppesen og satte i gang med brainstorming.

Etter hvert som ideene kom farende, vokste prosjektet seg større og større. Utviklere ble engasjert for å hjelpe til med programmeringen, mens Svindal, Stordalen og Jeppesen konsentrerer seg om å lage quizer som skal inni applikasjonen.

- Vi holder på å lage quiz-er nå, for å få dem klare til lansering. Vi skal ha en god del klare, på norsk, engelsk og indisk, sier Stordalen.

Han lover det vil bli noe for enhver da Quizzwizz skal ut i App Store og Android Market, alt fra båt- eller musikk-quiz til Justin Beiber-quiz.

- Det er veldig moro, vi lager lette, medium og superfan-hardcore, sier Svindal.

Applikasjonen er tenkt til bruk i pub- og partyarrangementer, hvor quizmaster deler ut spørsmålene til deltakerne via applikasjonen, og det er også mulig å spille over nett eller printe ut quizen til utdeling. Men det er jo spilling med appen som er hovedmålet.

- Det er to måter, du kan svare på quizen på egen hånd, levere og få svar når alle har levert eller push notification for hvert spørsmål, sier Svindal.

Det er nok sistnevnte, med push, som er mest aktuell, og det er også lagt opp slik at man kan koble sammen flere smarttelefoner- eller brett og spille helt uten internett, slik at det skal være vanskelig å jukse.

- Partyquiz-ene lastes ned på forhånd eller pushes. De spilles ikke over nettet, påpeker Svindal.

Man kan heller ikke svare på quiz og kjøre masterapplikasjonen samtidig. I masteraplikasjonen kan man jo se svarene, og det skal jo ikke gjøres lett for eventuelle juksepaver.

Lag og selg egne quiz-er

I tillegg til pub- og partyfunksjonen, er et viktig argument for applikasjonen at man kan bruke applikasjonen til å lage egne, frittstående quiz-er som kan deles fritt med andre, eller selges som egen app.

- Det tar jo tid å lage quiz-ene. Det som er tingen er at nå kan du lage quiz som andre kan bruke, og du kan tjene noen kroner på det også, sier Svindal.

- Skal du holde en quiz, kan du betale tre kroner for en ferdig quiz istedet for å lage en på rappen, legger Stordalen til.

Det skal også være lett å sette sammen en helt egen quiz ved å hente inn ferdige spørsmål som allerede ligger inne i quiz-databasen. Her er også tanken at quizmastere fritt skal kunne dele ferdige quizer og spørsmål med hverandre.

Man kan også legge inn egne komplette quiz-er eller spørsmål. Du kan velge om andre skal få bruke dem fritt, eller du kan sette sammen til en spørsmålpakke som andre kan kjøpe.

Det blir også en sosial funksjon, slik at brukerne kan holde følge med hverandre.

- Vet du om et par stykker som er gode til å lage spørsmål kan du følge dem i appen, sier Stordalen.

- Ambisiøse? Ja, det er vi, flirer han.

Vil i Guinness

Det mest ambisiøse med Quizzwizz-prosjektet er nok planen om å komme med i anerkjente Guinness Rekordbok.

Den berømte rekordboken, som i sin tid ble startet som snikreklame for et visst mørkt, irsk øl, stiller strenge krav til de som vil inn.

- Det er mye man må gjøre for rekordforsøk. Det skal tas opp på video, det må være folk som teller deltakere og den slags, sier Svindal.

Planen er å lage en svær quiz-fest, med Guinness og tv til stede. De trenger minst 3.000 deltakere på samme quizen, som må være på minst 45 spørsmål. Arrangementet blir i Grenlandsområdet.

- Det blir et stort arrangement, og vi ser både etter sponsing og en tv-kanal som vil være med, sier Svindal.

Han legger til at han nylig mottok tre veldig hyggelige emailer om at søknaden til rekordforsøket er blitt godkjent. Så planen om å slå verdensrekorden i største samlede quiz-gruppe er ett viktig skritt nærmere.

- Det hadde jo absolutt vært moro å være i Guiness rekordbok, sier Jeppesen.

Datoen for rekordforsøket og app-lansering er foreløpig ikke satt, og trekløveret er midt i innspurten med å bli ferdige.

- Det er jo blitt litt større enn opprinnelig hadde tenkt, avslutter Svindal med et smil.

Applikasjonen har en egen Facebook-side her.

Les om:

Enterprise