Visma med storøkning i skyen

Visma med storøkning i skyen

Slik endte året for selskapet. Nettbaserte løsninger og SaaS er to stikkord.

Visma leverte en omsetning på 1,4 milliarder kroner i fjerde kvartal 2011, mot 1,2 milliarder kroner for fjerde kvartal 2010, ifølge en pressemelding fra selskapet. Dette representerer en vekst på 18 prosent.

Totalt leverte Visma en omsetning på 5,1 milliarder kroner i finansåret 2011. 300 millioner kom fra salg av nettbaserte løsninger.

EBITDA, det vil si driftsresultatet, endte på 302 millioner kroner fjerdekvartal 2011, sammenlignet med 248 millioner kroner i samme kvartal 2010. Dette tilsvarer en økning på 21,5 prosent. For året totalt endte EBIDTA på 934 millioner mot 815 millioner i 2010, en oppgang på 14,6 prosent.

Saas øker mest

- Visma opplever en stadig økende etterspørsel etter nettbaserte løsninger, og Saas-inntektene våre økte med 31 prosent fra 2010 til 2011, sier Øystein Moan, konsernsjef i Visma.

Både markedet og Visma er i en overgangsfase, fra lokalt installert programvare til Saas (Software as a Service), programvare i nettskyen, ifølge sjefen.

Divisjonen Visma Commerce Solutions står for nesten 40 prosent av selskapets Saas-inntekter, og opplevde en økning på 25 prosent i løpet av fjerde kvartal 2011.

Selskapet melder at etterspørselen etter nettbaserte løsninger for anbud og innkjøp øker. Den norske avdelingen av Visma Commerce Solutions er forøvrig nettopp omorganisert for å møte markedsveksten selskapet forventer å se i årene som kommer.

Økende marked for outsourcing

Vismas divisjon for regnskap- og lønnstjenester opplevde en økning på i overkant av 12 prosent i fjerde kvartal 2011.

Selskapet sier de har merket at markedet for outsourcing av regnskap- og lønnstjenester øker. Forventningene er størst når det gjelder lønnstjenester til mellomstore- og store kunder.

- Kundegrunnlaget i mellomsegmentet er økende, og vi forventer å signere flere nye kontrakter i første kvartal 2012, sier Moan.

Kjøper seg opp

2011 var oppkjøpets år for Visma, og selskapet har utvidet tilbudet gjennom oppkjøp av flere mindre leverandører.

Mamut AS, leverandør av nettbaserte tjenester til smb-er ble kjøpt opp i fjor sommer, og finske Solanmum-gruppen ble innlemmet i Visma-familien i oktober.

Oppkjøpene skal styrke Vismas posisjon i det nordiske ERP (Enterprise resource planning)-markedet.

Les om:

Enterprise