Visma merker ikke krisen

Visma merker ikke krisen

Vismas regnskapstjenester er mer populære enn noen gang før.

Første kvartal i 2009 ble Vismas beste kvartal noensinne. Både omsetning og resultat ble forbedret, og driftsresultatet endte på 156,9 millioner kroner, opp 17,8 prosent i forhold til samme kvartal i fjor.

- Selv om vi er midt i en finanskrise har verden ikke stoppet opp. Det er ingen tvil om at mange bedrifter sliter, men samtidig er det mange som fortsatt klarer seg godt. For de fleste er det nå blitt enda viktigere å redusere og kontrollere kostnadene og å bli mer effektive. Visma leverer programvare og tjenester som er viktige verktøy for å oppnå dette, sier konsernsjef i Visma, Øystein Moan i en pressemelding.

Omsetningen endte på 876,8 millioner kroner, opp 16,2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, mens resultatet før skatt falt med over 40 prosent, til 50 millioner kroner. Nedgangen skyldes regnskapsmessige forhold relatert til valutakurs og endret verdi av gjeld i utenlandsk valuta, og har ingen kontanteffekt, ifølge selskapet.

Kostnadskontroll

I første kvartal kjøpte Visma den finske regnskapsbyråkjeden Teemuaho Yhtiöt, som gjør Visma til Finlands nest største tilbyder av regnskapstjenester. Teemuaho-gruppen er inkludert i Vismas regnskap fra 1. januar, noe som forklarer den store omsetningsveksten.

- I likhet med kundene våre er vi i Visma også svært opptatt av å ha kontroll på kostnadene våre i disse tider. Vi tror finanskrisen fortsatt kommer til å vare en god stund – og derfor er det aller viktigste nå å ta nødvendige grep for å sikre god drift. Deretter må vi sørge for å gjøre organisasjonen i stand til å utnytte veksten i markedet når den igjen kommer, avslutter konsernsjefen i Visma.

Visma

Tall i millioner kroner

Q1 2009

Q1 2008

Omsetning

877

755

Driftsresultat

157

133

Resultat før skatt

50

84

Les om:

Enterprise