Visma vokser videre

Visma vokser videre

Omsetning på 1,2 milliarder kroner i årets andre kvartal.

Visma la i forrige uke frem sine tall for andre kvartal. De havnet, naturlig nok, fullstendig i skyggen av de grufulle terrorangrepene mot regjeringsbygget og Utøya.

- Med bakgrunn i terrorhandlingene i Oslo og på Utøya synes det trivielt å sende ut informasjon om finansielle resultater. Våre tanker og følelser går til de etterlatte, til alle de som er skadet, og til ungdommene som overlevde. Det hele virker uvirkelig, og selv om våre tanker er fylt av hendelsene, er det vanskelig å sette seg inn i det helvetet som fant sted på Utøya, heter det i meldingen fra selskapet.

Visma vokser

Visma har levert god vekst gjennom mange år og denne utviklingen fortsetter. I 2. kvartal overgikk driftsinntektene fra SaaS-løsninger (Software as a Service) for første gang salget av lokalt installerte programvarelisenser. Totalt vil driftsinntektene fra SaaS-løsninger overskride 300 millioner kroner i 2011.

I 2. kvartal 2011 leverte Visma en omsetning på 1 232 millioner kroner, sammenliknet med 954 millioner kroner i samme periode i 2010. Det representerer en omsetningsvekst på 29 prosent.

EBITDA-resultatet endte på 183 millioner kroner, sammenliknet med 169 millioner kroner i 2. kvartal 2010, noe som representerer en økning på 8,2 prosent.

Netto kontantstrøm etter skatt hittil i år var 498 millioner kroner, sammenliknet med 499 millioner kroenr i samme periode i 2010.

Bud på Mamut

Visma fortsetter vekststrategien innen eksisterende virksomhetsområder i Norden og Nederland. Ved slutten av kvartalet la Visma inn bud på Mamut ASA. Budet ble akseptert 1. juli. Mamut vil tilføre over 500 millioner kroner i årlig omsetning.

- Veksten og lønnsomheten vi opplever reflekterer Vismas sterke markedsposisjon og den solide etterspørselen etter våre produkter og tjenester i markedet, sier Vismas konsernsjef Øystein Moan.

Les om:

Enterprise