Vista kan koste Microsoft dyrt

Vista kan koste Microsoft dyrt

Den labre mottakelsen av Windows Vista i bedriftsmarkedet kan komme til å skade Microsofts gevinst de neste to årene.

En ny rapport fra analysebyrået Sanford C. Bernstein levner ikke Microsoft den helt store optimismen i de kommende to årene. Gevinsten kommer til å synke merkbart, slås det fast. Årsaken skal være den negative publisiteten Windows Vista har fått fra bedrifter som har forsøkt å migrere til det nye operativsystemet, skriver Computer Sweden.

- Vista har møtt motbør fra bedrifter av alle størrelser. Som en konsekvens av dette ser det ut til at Vista kommer til å være et betydelig mindre stabilt produkt enn slik det ble fremstilt i våres tidligere rapporter, lyder det fra Sanford C. Bernstein.

Videre poengteres det at Microsoft har tilbudt bedrifter som har hatt problemer med Vista mulighet til å nedgradere til Windows XP. Dette har utvilsomt hatt negativ innvirkning, mener analysebyrået.

Solid posisjon

I tillegg finnes det en risiko for at mange velger å hoppe over Vista, og heller venter på neste Windows-versjon, som foreløpig har fått navnet Windows 7. Denne versjonen kommer etter planen på markedet i 2010. Mange kommer trolig til å vente, slik at de i første omgang slipper unna kostnadene oppgradering av maskinvare kommer til å innebære. Vista krever som kjent mer av utstyret enn Windows XP.

Til tross for dette negative fokuset, fastholder Sanford C. Bernstein at Microsoft som selskap fortsatt har en sterk marketsposisjon sammenlignet med konkurrentene.

Les om:

Enterprise