Vista løfter Microsoft

Vista løfter Microsoft

Inntekter fra den utsatte lanseringen av Vista og Office 2007 ga Microsoft vekst på 32 i tredje kvartal.

Microsoft rapporterer om en omsetning på 14,4 milliarder dollar i finansårets tredje kvartal, som ble avsluttet 31. mars. Det er en økning på 32 prosent i forhold til samme periode året før.

På grunn av at lanseringen av Windows Vista og Office 2007 ble utsatt fra andre kvartal, kunne Microsoft overføre 1,67 milliarder dollar i omsetning til tredje kvartal. Det ga en nettoinntekt på 1,14 milliarder dollar.

Microsoft hadde på forhånd prøvd å dempe forventningene til resultatet for å ikke bli straffet dersom omsetningen ble mindre enn forventet. Men Vista har solgt litt bedre enn Microsoft selv trodde, noe som selvsagt har påvirket omsetningen i positiv retning.

Omsetning fra Vista vil spille en nøkkelrolle i Microsofts inntektsstrøm gjennom hele finansåret 2008, sa finansdirektør Chris Liddell under en telefonkonferanse nylig. Forholdet mellom Vista og XP vil være henholdsvis 85 prosent og 15 prosent. Hvis dette endrer seg vil Microsoft endre guidance for sin klientvirksomhet.

- Det er selvsagt slik at jo raskere overgangen til Vista går, jo større og mer positivt blir påvirkningen på 08-resultatet bli, sa Liddell ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Netto kontantstrøm i tredje kvartal var på 7,29 milliarder dollar.

Microsoft fortsetter med sine konservative estimater også i 4. kvartal. Omsetningen forventes å ligge på mellom 13,1 og 13,4 milliarder dollar. I hele finansåret, som avsluttes 30. juni 2008, vil omsetningen ligge på mellom 56,5 og 57,5 milliarder dollar.

I de neste tolv månedene kommer Microsofts omsetning til å få et positivt bidrag fra Windows Server Longhorn, som lanseres i løpet av noen måneder. Nye versjoner av Microsoft CRM, Visual Studio utviklerverktøy og Xbox-spillet Halo vil også være med på å trekke opp inntektene.

Andre produkter som vil bidra til vekst er Microsoft Expression Studio multimedia Web-design verktøy, antivirus programvaren Forefront Client Security og Microsoft Live CRM driftet tjeneste.

Les om:

Enterprise