Vista SP1 sliter

Vista SP1 sliter

Den nye oppgraderingen til Windows Vista har problemer med langt flere Intel-baserte datamaskiner enn Microsoft lovte.

Problemet er inkompatible driverrutiner. Da Service Pack 1 ble lansert uttalte Microsoft at oppgraderingen ikke ville fungere med et fåtall av driverrutiner som er inkompatible med den nye versjonen av Vista, skriver IDG.se.

Listen av inkompatible driverrutiner viser seg etter hvert å inneholde driverrutiner for et av Intels brikkesett som finnes i mange tusen datamaskiner, nemlig Intels 945G Express. Dette brukes i datamaskiner fra stort sett alle større pc-produsenter, men også i hovedkort produsert av Asus.

LES OGSÅ: Vista SP1 allment tilgjengelig

Driverrutinene for Intels 945G Express med versjonnummer mellom 7.14.10.1322 og 7.14.10.1403 fungerer ikke sammen med SP1. Dette påvirker til og med Intels grafikkrets GMA 950 som ikke fungerer sammen med SP1 fordi samme driverrutiner brukes.

Microsoft anbefaler alle Vista-brukere å oppgradere driverrutinene til all maskinvare i pc-en før man forsøker å installere SP1. Men ikke alle driverrutinene som rammes har kommet i ny versjon, så det er ingen garanti for at SP1-installasjonen lykkes.

Det er ikke bare Intels kretser som rammes, men også noen av de vanligste driverrutinene for Realtek (lyd) og Symantec (sikkerhet) er med på listen over inkompatible driverrutiner.

Se en liste over kjente programmer som ikke starter etter at Vista SP1 er installert her.

Les om:

Enterprise