Vraker Iphone

Vraker Iphone

It-sjefen sier nei til Apples forretningstelefon.

Apples nye versjon av Iphone er ikke bare en kjempekul telefon for dingsefreaker, men selges også som forretningstelefon. Blant annet 3G-koblingen er viktig del av det, men også en rekke med forretningsapplikasjoner skal friste bedrifter og organisasjoner til å bruke den som profesjonell mobil.

Men Steve Jobs vil ha en liten utfordring i å overbevise it-folket at hans hype-mobil også passer i bedriftssammenheng, skriver E24. De foretrekker ofte enkel og forutsigbar teknologi og planlegger innkjøpene sine god tid i forveien. De er dermed lite begeistret for Jobs' dramatiske produktlanseringer, der lite eller ingen informasjon slippes på forhånd.

Skeptiske

En undersøkelse av Sanford Bernstein viser at av 105 it-sjefer er det kun to som planlegger å introdusere Iphone i sine bedrifter de neste 12 månedene, skriver Financial Times.

En annen grunn er at it-sjefene er skeptiske til å la seg binde opp til én mobilleverandør.

- Undersøkelsen vår tyder på at bruken av Iphone i bedrifter vil bli drevet frem av ansatte som kjøper sine egne Iphones, heller enn at de vil bli innført i hele selskapet, skrever Toni Sacconaghi i Sanford Bernsteins rapport.

- Om dette fortsetter, vil det kunne gjøre det vanskeligere for Iphone å penetrere bedriftsmarkedet.

Les mer på E24

Les om:

Enterprise