WebOS-nettbrett i februar

WebOS-nettbrett i februar

HP og Palm har så godt som bekreftet av det første WebOS-baserte nettbrett lanseres 9. februar.

HP har ikke promotert noe nettbrett siden fjorårets flørt med Windows 7, da selskapet lanserte HP Slate i april. Nå har selskapet langt på vei bekreftet overfor PC Worlds nyhetstjeneste at det første nettbrettet med operativsystemet WebOS skal introduseres 9. februar.

LES OGSÅ:

HP Slate 500 sluppet

Hvorfor skal nettopp dette nettbrettet ha en sjanse i konkurranse med Apples iPad? Journalist i PC World i USA, Jared Newman, følger blant annet nettbrettutviklingen tett og spekulerer litt på HPs sjanser:

7 tommer er en vinner

- 7-tommers skjerm er en bra størrelse, hvis du leser og spiller mer enn du ser på video. Apple-sjef Steve Jobs er uenig i dette, og kaller slike nettbrett ”tweeners”, som han mener ikke er i stand til å gi hverken en god smarttelefonopplevelse eller en god nettbrettopplevelse. Det er uvisst hvilken størrelse HP kommer til å velge, men sannsynligvis blir det en 7-tommers som vil motbevise Steve Jobs, skriver Jared Newman.

Synergi

- Synergi er et klisjéuttrykk i forretningslivet, men Synergy er også navnet på WebOS sin løsning for samkjørte nettskytjenester. Hvis du har kalendere, kontaktlister og meldinger på tvers av et sammensurium av tjenester som Facebook, Google og Microsoft Exchange, sørger Synergy for å samle alt på ett sted. iPad har ikke denne funksjonen, skriver Newman.

OS for nettbrett

- Dette blir det første nettbrettet i sitt slag siden iPad som leveres med et operativsystem som faktisk er laget for nettbrett. WebOS 2.0 støtter full multitasking, flash, HTML5 og omfattende brukerstyrt kontroll over enheten og er absolutt et operativsystem som funksjonsmessig er helt på høyden, hvis ikke bedre, enn Apples iOS, hevder Newman.

LES OGSÅ:

HP-skriver med innebygd "iPad-killer"

Enterprise