Win8: Blandet mottakelse

Win8: Blandet mottakelse

Bare 13 prosent av de it-ansvarlige vil rulle ut Windows 8 umiddelbart. Det store flertallet sitter på gjerdet.

Dette er hovedinntrykket som våre kolleger i PC Worlds svenske søstertidsskrift Tech World sitter igjen med etter en spørreundersøkelse.

Windows 8 får en svært blandet mottakelse hos it-avdelingene i svenske bedrifter, viser spørreundersøkelsen blant Tech Worlds lesere.

Leserne er spurt om hva slags inntrykk de sitter igjen med etter å ha prøvekjørt Windows 8 en stund.

Bare 13,7 prosent av de spurte svarer at de vil rulle ut Windows 8 så fort som mulig.

På motsatt side står over 27 prosent av de spurte og sier at de er godt fornøyd med den operativsystem-versjonen de kjører i dag og at det ikke kommer på tale å rulle ut Windows 8 i det hele tatt.

29 prosent er usikre på hva de kommer til å gjøre, mens omtrent like mange sier de kommer til å rulle ut Windows 8, men først etter grundig vurdering og testing.

- Hva holder de på med?

15,4 prosent av respondentene svarer at de har fått et godt førsteinntrykk av Windows 8 og at de tror Microsoft virkelig har lykkes med det nye operativsystemet.

I den andre enden av skalaen står 20,5 prosent av de spurte og lurer på hva Microsoft-folkene egentlig holder på med.

Tech World-redaksjonen la i undersøkelsen opp til at respondentene skulle få legge inn en rekke frie kommentarer i tillegg til å svare på konkrete spørsmål.

Svarene spriker kraftig. Mens noen skriver at de aldri tidligere har opplevd et så raskt operativsystem, er det andre som dømmer Windows 8 nord og ned og sier at det er et fullstendig verdiløst OS.

Windows 8-debatten dreier seg i stor grad om følgende: Det nye brukergrensesnittet med fliser og tilpasning til fingerstyring, den forsvunne startknappen og ikke minst en rekke sikkerhetsspørsmål.

Hele artikkelen kan du lese i svensk språkdrakt her.

Enterprise