- Windows 7 i 2009

- Windows 7 i 2009

Mye tyder på at den nye Windows-versjonen kan komme allerede før neste november.

Computerworld har tidligere skrevet at den nye Windows-versjonen, Windows 7, skal slippes sent 2009 eller tidlig 2010.

Nå melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste om en rekke tegn som kan tyde på at operativsystemet vil bli sluppet før neste november.

LES OGSÅ: - Windows 7 mye bedre enn Vista!

Det første hintet kommer fra Microsoft selv. Bloggeren Long Zheng peker på at selskapet neste Windows Hardware Engineering Conference skal bli holdt 5. november i år. Her reklamerer Microsoft med alfaversjoner av Windows 7. Og på Microsofts nettsider skrives det at dette er siste sjanse til å høre om Windows-versjonen før den blir lansert, ettersom det visstnok ikke skal være noen slik konferanse før lansering.

Det er snakk om en årlig konferanse, og om Microsoft mener det de sier, vil altså Windows 7 bli lansert før november 2009.

Det andre hintet kommer fra Asus. I en artikkel i Laptop magazine, forteller administrerende direktør Jerry Shen i Asus at deres Eee pc-er ikke vil bruke Windows Vista, men gå direkte fra XP til Windows 7.

- Dette vil vi gjøre i andre halvår av 2009, sa hun, og avslørte dermed at hun kanskje vet mer om lanseringsdatoen enn det vi gjør.

LES OGSÅ: Strid om Windows-navn

Asus har også sagt at de vil lansere pc-er med trykkfølsom skjerm, med teknologi fra Windows 7. Disse skal visstnok lanseres tidlig i 2009.

Michael Cherry, analytiker i firmaet Directions on Microsoft, er ikke like sikker på om Windows 7 kommer før november neste år, men ser det ikke som en umulighet.

- Vi vet at de har kommet lenger, sier han til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- De er i alle fall så sikre på sitt produkt at de vil dele ut alfaversjoner. Men spørsmålet er hvor langt de faktisk har kommet. Og det finner vi ikke ut av før folk får prøve alfaversjonen.

LES OGSÅ: Vil du teste Windows 7?

Les om:

Enterprise